Ingezonden persbericht


Amsterdam, 28 april 2010

Atoomstroom voert actie in Urk en Barendrecht

Opslag van CO2 zou niet nodig hoeven zijn. En dat geldt ook voor windmolenparken die het uitzicht bederven. Althans, als Nederland vol inzet op kernenergie. Want kernenergie is de enige manier om grootschalig CO2-vrije elektriciteit op te wekken, en zonder dat dit de samenleving geld kost.

Atoomstroom gelooft dat veel bewoners van Barendrecht en Urk er net zo over denken. Zeker gezien de recente commotie rondom het windpark voor Urk en de CO2-opslag onder Barendrecht. Daarom brengt Atoomstroom, de enige leverancier van 100% met kerncentrales opgewekte elektriciteit, deze week zijn product onder de aandacht van álle Barendrechters en Urkenaren. Inwoners krijgen het aanbod om over te stappen op Atoomstroom voor elektra en gas. Die overstap is ook buitengewoon eenvoudig via de website te realiseren. Bovendien garandeert Atoomstroom dat zij er financieel op vooruit gaan.

Sjef Peeraer, directeur van Atoomstroom: "Met grootschalige inzet van kerncentrales kunnen de Nederlandse CO2-reductiedoelstellingen worden behaald. En dat ook nog eens met minder publieke middelen, vergeleken met andere manieren van CO2-vrije elektriciteitsopwekking. Wij vinden bovendien dat iedereen in Nederland bewust moet kunnen kiezen voor met kernenergie opgewekte elektriciteit. Daarom bieden we honderd procent CO2-vrije stroom aan de bewoners van Barendrecht, die tegen opslag van CO2 zijn, en de inwoners van Urk, die geen windmolenpark voor de deur willen."

Atoomstroom is van mening dat de voordelen van kernenergie ruimschoots opwegen tegen het nadeel van het kernafval. De wettelijke eisen die aan de verwerking van dit afval worden gesteld zijn zeer hoog en garanderen dat er uit het afval geen stoffen vrijkomen die schadelijk zijn voor mens en milieu. Het bedrijf hecht er daarom aan om op de website steeds open en transparant te verwijzen naar informatie over zowel de voordelen als de nadelen van kernenergie.

Over Atoomstroom.nl
Atoomstroom.nl is een handelsnaam van Atoomstroom B.V., de jongste elektriciteitsleverancier op de Nederlandse markt. Atoomstroom B.V. stelt zich ten doel de grootste leverancier van CO2-vrije stroom te worden. Atoomstroom.nl levert elektriciteit die is opgewekt met kerncentrales - Atoomstroom - aan milieubewuste consumenten en bedrijven. Kernenergie is de enige manier om grootschalig en zonder subsidies CO2-vrije elektriciteit op te wekken, en daarmee één van de meest effectieve maatregelen om het broeikaseffect tegen te gaan.




Ingezonden persbericht