Gemeente Almere

Oranjekoorts loopt op in Almere

25-03-2010

Koninginnedag De oranjekoorts in Almere gaat weer aardig oplopen de komende weken. Koninginnedag 2010 belooft een schitterend feest te worden. Het begint al op de avond van 29 april en gaat de hele dag door op 30 april. Kroon op de Koninginnenacht is het meezingspektakel `AlmereZingt'. Burgemeester Annemarie Jorritsma opent het feestelijke evenement, dat om 20.00 uur van start gaat op het Stadhuisplein. En u kunt meezingen!

Het openluchtevenement is avondvullend en voor iedereen gratis toegankelijk. Vorig jaar was de eerste editie van het van oorsprong Vlaamse meezingfestijn in Almere. Het programma duurt van 20.00 tot 24.00 uur en begint met een muzikale warming-up.

Het publiek is de ster

Tijdens het hoofdgedeelte van het evenement komt er een koor van `voorzangers' op het podium. Dit koor zet de toon en zorgt voor de juiste sfeer. De leden van het koor mogen ongeschoolde stemmen zijn van Almeerders uit bijvoorbeeld sportverenigingen, zangkoren of vriendenclubs. Net als het publiek krijgen zij alle liedteksten. De presentator kondigt de liedjes aan en leidt het evenement; publiek en koor kunnen luidkeels meezingen.

Podiumzanger worden?

Groepen, maar ook individuele zangers en zangeressen (18 jaar en ouder) kunnen zich aanmelden voor een podiumplek via het inschrijfformulier op www.almere.nl/Koninginnedag. Op deze website vindt u verder informatie over de vrijmarkt, de commerciële markt, het kinderevenement Koninginnedag4Kids en nog veel meer.

Organiseert u zelf een evenement?

Organiseert u zelf een activiteit of evenement tijdens Koninginnedag? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar koninginnedag@almere.nl, zodat we uw activiteit op onze website kunnen vermelden. Naarmate 30 april dichterbij komt, krijgt u zo een goed overzicht van wat er allemaal te doen is in Almere.