Openbare zitting Kiesraad over nummering kandidatenlijsten

19/04/2010 10:28

Kiesraad

De Kiesraad houdt op donderdag 29 april een openbare zitting over de verkiezing voor de Tweede Kamer op 9 juni 2010. In deze openbare zitting van de Kiesraad, het centraal stembureau, worden de kandidatenlijsten genummerd die op 27 april bij de hoofdstembureaus in de negentien kieskringen in Nederland zijn ingeleverd. Ook beslist het centraal stembureau in deze zitting over de geldigheid van de aangevraagde lijstencombinaties.

De nummering gaat als volgt:

Eerst worden de lijsten genummerd van politieke groeperingen die bij de laatste verkiezing voor de Tweede Kamer één of meer zetels hebben behaald. Daarna worden de kandidatenlijsten genummerd van partijen die in alle kieskringen een lijst hebben ingeleverd. Dit gebeurt door middel van loting. Vervolgens worden de kandidatenlijsten genummerd van partijen in de volgorde van het aantal kieskringen waar ze een lijst hebben ingeleverd. Ook dit gebeurt door middel van loting. Tot slot worden de kandidatenlijsten genummerd van partijen die slechts in één kieskring een lijst hebben ingeleverd.

Deze zitting vindt plaats op: donderdag 29 april, aanvang 11.30 uur in de Thorbeckezaal van de Tweede Kamer, Plein 2, te Den Haag.





http://www.kiesraad.nl

http://www.kiesraad.nl