RTL Group

Oer-hollands Oranjefeest 'Ik Hou Van Holland: Koninginnedag' bij RTL 4

Het Koninginnedagfestijn begint dit jaar met een vrolijke Koninginnedagspecial van Ik Hou Van Holland op donderdag 29 april bij RTL 4. In deze extra lange uitzending staat het oer-Hollandse Oranjefeest en alles wat daarmee te maken heeft centraal, dus hebben ook alle vragen dit keer een koninklijk oranje randje.

Zoals altijd loodst presentatrice Linda de Mol de twee teams door een gezellige aaneenschakeling van opmerkelijke feiten, grappige weetjes, onvergetelijke film- en televisiefragmenten en populaire Hollandse hits van toen en nu. De samenstelling van de twee teams is speciaal voor deze gelegenheid anders dan anders: de jongens spelen tegen de meisjes! Het mannenteam bestaat naast teamcaptain Jeroen van Koningsbrugge uit Winston Gerschtanowitz, Martijn Krabbé en Jack Spijkerman. Het vrouwenteam staat onder leiding van teamcaptain Irene Moors; zij wordt bijgestaan door haar collegas Loretta Schrijver, Quinty Trustfull en Caroline Tensen.

En speciaal ter gelegenheid van Koninginnedag komt Jan Smit langs om het feestgehalte nog hoger op te schroeven!

In deze toch al feestelijke special vindt bovendien live de trekking plaats van de PostcodeKanjer van 20 miljoen euro en van elf SuperPostcodePrijzen, variërend van 50.000 euro tot 1 miljoen euro. In het speciale 'Ik Hou Van Holland'- topografiespel zoeken de teamleden naar plaatsen op de landkaart.

Onder het toeziend oog van de notaris, worden enkele landgenoten rijk en blij gemaakt; de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij in de winnende postcode mogen maar liefst 10 miljoen euro verdelen! De overige 10 miljoen euro verdelen de deelnemers van de Postcode Loterij met de winnende wijkcode. Geluksvogels die deelnemen in de elf andere winnende postcodes delen de prijzen variërend van 50.000 tot 1 miljoen euro.

Uitzending: donderdag 29 april tussen 20.30 en 22.30 uur bij RTL 4.

Website: rtl.nl/ikhouvanholland

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Danielle van Es tel. 035 6718482, danielle.van.es@rtl.nl.