'Nooit te oud om te dansen!'

22/04/2010 14:01

Kunstfactor

Dansen heeft een positieve invloed op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid van mensen. Dat geldt voor iedereen, en zeker ook voor ouderen. Dansend blijven zij in beweging, scherpen hun geest en ontmoeten zij anderen. Met de reizende foto-expositie 'Nooit te oud om te dansen!' brengt Kunstfactor dansende ouderen in beeld. De expositie wordt geopend door Adriaan Luteijn tijdens de International Dance Day 2010, donderdag 29 april 2010, in Lantaren/Venster in Rotterdam.

De expositie 'Nooit te oud om te dansen!' laat dansende ouderen zien in zeer uiteenlopende, bijzondere projecten. Bijvoorbeeld in de voorstelling Niets Ontziend, van Siberische Bruiloft en theatermaker Henk Smits. Tijdens een workshop Jong geleerd oud gedanst II van Introdans Interactie en bij een

Thé Dansant van Omroep MAX. Elke foto vertelt een persoonlijk verhaal én illustreert dat leeftijd geen beperking is om te dansen.

De eerste stop van deze reizende expositie is het theater Lantaren/Venster Rotterdam. De officiële opening vindt plaats om 15.10 uur op donderdag 29 april 2010, op de International Dance Day. International Dance Day is een initiatief van de International Dance Council CID, UNESCO. In Nederland verzorgt de SKVR Rotterdam een dansdag met presentaties van professionele gezelschappen en amateurdansgroepen, er is een speciaal middagprogramma met dans voor en door ouderen. Adriaan Luteijn, artistiek manager Introdans Interactie, zal de officiële opening verrichten.

Daarna zal de expositie gaan reizen door Nederland. Meer informatie over 'Nooit te oud om te dansen!' en plaatsen waar de expositie verder te zien zal zijn vindt u op www.kunstfactor.nl. Als u de expositie een plek wilt geven in uw eigen instelling

kunt u contact opnemen met nooitteoudomtedansen@kunstfactor.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.kunstfactor.nl