Gemeente Purmerend

Gemeenteraadsvergadering 29 april

23 april 2010

Waar wordt over gesproken:

* In 2008 heeft Purmerend anderhalve ton euro ontvangen van het rijk om de mantelzorg te versterken. Hiervan is nog bijna EUR 70.000 over. Het voorstel is om dit geld te besteden aan: Het opleiden van dertig nieuwe zorgvrijwilligers, uitbreiding van het aantal logeerplaatsen voor gehandicapte kinderen en maatregelen om beschikbare logeerbedden in verzorgingstehuizen beter te benutten.
* De huisvesting van speciaal basisonderwijs het Tangram en het Plankier vraagt al enkele jaren om verbetering. Na een vergelijkend onderzoek is er nu het voorstel om het Tangram te vestigen in de Slenkstraat 50 en het Plankier te vestigen op de locatie Wales 1- 4.

* Elk jaar beslist de gemeenteraad over het grondprijzenbeleid. De gemeente verkoopt grond die bestemd is voor bijvoorbeeld kantoren, bedrijven, winkels, (groen)voorzieningen, woningen, parkeren, etc. In de Grondprijzennota worden voorstellen gedaan voor de prijzen die de gemeente in rekening brengt voor grond met verschillende bestemmingen. De voorgestelde prijzen zijn gebaseerd op prijsontwikkelingen in de markt.

* In september 2009 is een voorstel voor een traverse (oversteekbrug) tussen het Jan van Egmond Lyceum en het Da Vinci College besproken in de commissie Stedelijke Ontwikkeling en Beheer. Daarna is een ontwerpbestemmingsplan gemaakt. De gemeente heeft twee reacties op dit plan ontvangen, waarvan één met een groot aantal handtekeningen. Het college van B en W ziet in de reacties geen aanleiding om wijzigingen aan te brengen in het ontwerpbestemmingsplan en stelt de raad voor het plan nu vast te stellen.

Een onderwerp wordt in principe eerst in een van de commissies besproken. De commissie geeft een advies aan de raad.

Plaats en tijd: raadzaal van het stadhuis, Purmersteenweg 42, 20.00 uur.
De volledige agenda en vergaderstukken vindt u op de pagina gemeenteraadsvergaderingen.