Nieuws

KoninginneNach barst los op 29 april

Gemeente Den Haag 26 april 2010

Woensdag 29 april vanaf 19.00 uur begint de 21e editie van de Haagse KoninginneNach. Vele artiesten, waaronder jazzdiva Caro Emerald, brengen met hun muziek de Haagse binnenstad tot leven.

Poster KoninginneNach 2010 met Caro Emerald

De buitenpodia zijn te vinden aan:

* het Spuiplein

* het Kerkplein

* de Grote Markt

* Wijnhaven

* Buitenhof

Elk podium heeft zijn eigen sound. Naast de gratis buitenprogrammering zijn er ook betaalde optredens. Die vinden plaats in het Theater a/h Spui en het Atrium van het stadhuis. Een toegangsbewijs voor alle binnenoptredens kost EUR 7,50.

Mobiele festivalgids

Net als vorig jaar is er weer een gratis mobiele festivalgids van de Nach te downloaden, met daarin het laatste nieuws, een blokkenschema en plattegrond. Downloaden kan door NACH te sms'en naar 3010. Via deze mobile guide kun je tevens een passe-partout kopen. Je telefoon is dus je entreekaartje!

Het volledige programma van de Nach en informatie over de kaartverkoop is te vinden op www.koninginnenach.nl

Steun de koninginneNach

Door tegenvallende sponsorinkomsten is de Haagse KoninginneNach dit jaar in financiële problemen. De organisatie heeft met leveranciers en de gemeente oplossingen besproken om het festival toch door te kunnen laten gaan. Vele leveranciers zijn al te hulp geschoten. De gemeente is bijgesprongen en ook de organisatie zelf levert in. Hierdoor is het zeker dat de Nach door kan gaan, al is er nog wel een tekort van EUR15.000 in de begroting.

De organisatie roept iedereen die fan is van de Nach op om NACHALTIJD te sms'en naar 3010 en zo een bijdrage van EUR 1,50 te leveren. Zo hoopt de organisatie het gat in de begroting te kunnen dichten. Donateurs krijgen een sms teruggestuurd met daarin een link waarmee de mobiele festivalgids van de Nach kan worden gedownload.

Veiligheid

De gemeente Den Haag bereidt KoninginneNach samen met de organisatoren van de evenementen en de hulpdiensten intensief voor. Dat het een feest voor iedereen moet zijn, staat voorop. Er zijn veel mensen in de stad die nacht. Daarom zijn veiligheid en bereikbaarheid erg belangrijk.

Ook u kunt voorbereid aan dit feest beginnen. Zorg bijvoorbeeld dat je je vrienden snel kunt vinden als er iets gebeurt. Spreek daarom vooraf een ontmoetingsplek met elkaar af buiten het terrein van het evenement. Weet u waar u heen moet als er plotseling iets gebeurt? Kijk altijd waar de nooduitgangen/vluchtwegen zijn.

Zijn er veel mensen bij elkaar en ontstaat er gedrang?
* Ga nooit tegen de mensenstroom in

* Ga naar de nooduitgang / vluchtweg

* Help mensen overeind die in de drukte gevallen zijn
* Verlaat de ordeverstoring zo snel mogelijk
* Blijf rustig en volg de aanwijzingen van hulpdiensten op
* Blijf niet kijken

Let op uw eigendommen!

Zakkenrollers zijn overal, ook op KoninginneNach proberen zij hun slag te slaan. Daarom hier een paar tips om KoniginneNach zakkenrolproof door te komen:

* Neem niet meer geld en waardevolle spullen mee dan je nodig hebt.
* Bewaar je portemonnee dicht tegen je lichaam zoals in je binnenzak of gebruik een halsportefeuille.

* Heb je een tas? Draag deze dan met de sluiting tegen je lichaam en let er goed op.

Kijk voor meer tips op www.denhaag.nl/veilig

Bereikbaarheid

Tijdens KoninginneNach is het druk in de Haagse binnenstad. Een deel van de binnenstad wordt afgesloten voor verkeer. Gaat u naar de KoninginneNach, neem dan het openbaar vervoer of de (brom)fiets naar de Haagse binnenstad. Voor verkeersmaatregelen, kijk op www.denhaag.nl/bereikbaarheid.

Tijdens de KoninginneNach zet de HTM extra bussen en nachtbussen in. Voor meer informatie over vertrektijden en opstapplaatsen kijk op de website van de HTM. De NS laat extra nachttreinen rijden. Meer informatie op www.htm.net en www.ns.nl