Gemeente Lelystad

Afscheidsreceptie wethouder Albert Kok

Dinsdag 27 april 2010

Alle inwoners van Lelystad zijn van harte uitgenodigd op de afscheidsreceptie van Albert Kok op donderdag 29 april in het Agora Theater van 16.00 tot 18.00 uur.

Portefeuille

Albert Kok was van 2002 tot 2010 wethouder en had onder meer financiën, doelgroepen, integratie en emancipatie en subsidies in zijn portefeuille.

Politieke carrière

Zijn politieke carrière startte echter veel langer geleden. In 1975 was Kok mede-oprichter van de RPF(Reformatorische Politieke Federatie) in Genemuiden. In 1979 vestigde hij zich Lelystad. Hij heeft geruime tijd raadslid Klaas Slump geholpen als fractie-assistent. Ook werd hij voor de RPF lid van Provinciale Staten en in 1998 volgde hij Klaas Slump op als raadslid.

Twee colleges

In 2002 werd Kok wethouder van de gemeente Lelystad. Er werd een college gevormd tussen de PvdA, VVD, CDA en de ChristenUnie. In 2006 waren er opnieuw gemeenteraadsverkiezingen, waarna in het college dezelfde partijen vier partijen waren vertegenwoordigd.

In gemeenteraad

Na de verkiezingen van 3 maart is een nieuw college geformeerd van VVD, PvdA en InwonersPartij. Zonder ChristenUnie dus. Albert Kok keert daarom terug in de gemeenteraad, als fractievoorzitter van de driekoppige fractie van de ChristenUnie.

---