Rijksvoorlichtingsdienst

Van der Hoeven lanceert nieuwe website van het Nederlands paviljoen op de World Expo

Minister Van der Hoeven lanceert op donderdag 29 april 2010 samen met de Chinese ambassadeur in Nederland, de heer Jun Zhang, de nieuwe website van het Nederlandse paviljoen op de World Expo 2010 in Shanghai: www.holland-expo2010.nl. De World Expo 2010 in Shanghai vindt plaats van 1 mei 2010 tot en met 31 oktober 2010.

De World Expo 2010 heeft het thema 'Better city, better life'. Nederland kiest tijdens de World Expo 2010 voor duurzaamheid en innovatie. De inzending geeft daarmee China en de rest van de wereld de kans om te zien dat Nederland een aantrekkelijk en toekomstgericht land is om zaken mee te doen en als toeristische bestemming.

Nederland presenteert zich in Shanghai met een aansprekend en origineel paviljoen: Happy Street, ontworpen door architect Körmeling. Happy Street is een stad die ontstaat langs een handelsroute. Het paviljoen is een straat in de vorm van een acht, het Chinese geluksgetal, waar bezoekers een reis kunnen maken langs Nederlandse iconen. Langs 'Happy Street' staan huisjes, ieder in een andere architectonische stijl, die samen de Nederlandse architectuurtraditie vertegenwoordigen. Elk huisje toont hoe innovatief en duurzaam Nederland omgaat met ruimte, energie en water. Thema's zijn onder meer waterzuivering, de kleinste computerchip en zonne-energie.

Op 18 mei is de Nederlandse nationale dag. Op die dag brengen de prins van Oranje en prinses Máxima samen met minister Van der Hoeven een bezoek aan Happy Street. Gedurende de hele duur van de Expo organiseren de deelnemers aan het paviljoen verschillende evenementen.

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd om bij de lancering van de website aanwezig te zijn. Aanmelden kan via: Joyce van Elck, ministerie van Economische Zaken, j.n.vanelck@minez.nl, 070-379 6015

Locatie: ministerie van Economische Zaken, Bezuidenhoutseweg 30, Den Haag Tijdstip: 09.00-09.30 uur




RVD Mediafeed