Gemeente Kaag en Braassem

Uitnodiging slaan 1e paal Brede School, Braassemerland

Op 29 april 2010 om 10.30 uur slaat wethouder Floris Schoonderwoerd de
1e paal de grond in voor de Brede School Braassemerland. Een aantal kinderen van de school helpen hem daarbij. Dit gebeurt op het terrein achter de huidige Mariaschool aan de Kerkweg in Roelofarendsveen.

Met de 1e paal wordt een start gemaakt met de realisatiefase van het project Braassemerland. Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

Na het slaan van de 1e paal wordt de nieuwe naam en het nieuwe logo van de Brede School onthuld, evenals de locatienamen van de toekomstige gebruikers van de Brede School.

De kinderen hebben een groet bijdrage geleverd aan het project. Ze werkten mee aan de uitnodigingen en helpen ze de wethouder met het slaan van de paal. Het bouwterrein wordt gemarkeerd met ballonnen, zodat de kinderen een idee krijgen van de grootte van de Brede School. Na afloop krijgen de kinderen iets lekkers te eten en te drinken. Voor de volwassenen is er koffie en thee met een verrassing die gemaakt is door de kinderen.

De toekomstige gebruikers zijn de Mariaschool en Kindkracht 0/12. Samen hebben zij hard gewerkt aan het ontwerp. In de school is ook ruimte voor een kinderdagverblijf, peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang. Ook aan de visie voor de Brede School, waarin het kind centraal staat, is gezamenlijk vormgegeven. De brede school wordt half mei 2011 opgeleverd.