Project Gemeente Westland

raadsvergadering

Extra Raad 29 april over coalitieakkoord en benoeming nieuwe wethouders en raadsleden

Publicatiedatum:
Op donderdag 29 april is er een extra raadsvergadering die in het teken staat van het coalitieakkoord 2010-2014 van GemeenteBelang Westland, CDA Westland en Westland Verstandig, waarbij het voorstel tot benoeming van de wethouderskandidaten op de agenda staat. Ook het voorstel tot toelating van de raadsleden, die de plaats zullen innemen van de nieuwe wethouders die nu raadslid zijn, staat op de agenda. Deze openbare raadsvergadering begint om 19.00 uur en vindt plaats in de raadzaal in 's-Gravenzande aan de Van Geeststraat 1. Iedereen is van harte welkom om de vergadering bij te wonen.

Op 23 april jl. ondertekenden de fractievoorzitters van de nieuwe coalitiepartijen Remmert Keizer (GemeenteBelang Westland), Arie Wijten (CDA Westland) en Peter Duijsens (Westland Verstandig) het coalitieakkoord. De coalitiepartijen stellen de volgende wethouderskandidaten voor aan de Raad:
dhr. A.W. (Bram) Meijer (GemeenteBelang Westland), dhr. A. (Arne) Weverling (GemeenteBelang Westland), dhr. T.A.M. (Theo) Duijvestijn (CDA), mw. M.A.A. (Marga) de Goeij-van der Klugt (CDA) en de heer J. (Jan) Bogaard (Westland Verstandig). Als de Raad de wethouders benoemt, is het nieuwe college een feit.
Tevens zullen tijdens deze raadsvergadering andere benoemingen plaatsvinden. Zo zullen de raadsleden worden toegelaten in de raad en zo mogelijk geïnstalleerd worden die de plaatsen innemen van de nieuwe wethouders die nu raadslid zijn. Dat zijn de volgende (nieuwe) raadsleden: dhr. H.J. (Henny) Berendse (GemeenteBelang Westland), dhr. M. (Marco) van der Goes (CDA), mw. C.C.M. (Karin) Zwinkels-de Jong (CDA) en dhr. A. (Arie) Bongaards (Westland Verstandig). Na afloop van de vergadering is er gelegenheid om de nieuwe wethouders en raadsleden te feliciteren.

De extra raadsvergadering van 29 april wordt live uitgezonden op Gemeente Westland TV. Dit kanaal is te ontvangen via de digitale decoder van de Caiw op kanaal 68. Tevens is de vergadering live te volgen via deze website > live-uitzending vergadering Hier kunt u de agenda inzien van 29 april.