Gemeente Oirschot

Ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2010

Met ingang van donderdag 29 april 2010 leggen wij het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied 2010 ter inzage. Deze periode duurt 6 weken en loopt af op woensdag 9 juni 2010.

Â

Conserverend karakter

Het bestemmingsplan is voornamelijk conserverend van karakter; we actualiseren het plan op basis van de bestaande situatie. Recente ontwikkelingen worden als bestaande situaties meegenomen in het bestemmingsplan. Daarnaast nemen we ongeveer 40 nieuwe ontwikkelingen mee, zoals enkele vormveranderingen en/of vergrotingen van agrarische bouwvlakken, woningsplitsingen, nieuwe Ruimte voor Ruimte woningen en diverse recreatief-toeristische ontwikkelingen. Deze nieuwe ontwikkelingen nemen we direct op in het nieuwe bestemmingsplan.

MER-(beoordelings)plichtige activiteiten, zoals de ontwikkelingsmogelijkheden van de intensieve veehouderij en windturbines, en de toekomstige boomteeltvisie, maken geen onderdeel uit van dit bestemmingsplan. Hiervoor gaan we een apart bestemmingsplan maken.

Â

Inzien of downloaden

Tijdens de periode dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt, kunt u dit tijdens de openingstijden van het gemeentehuis komen inzien bij de Centrale Balie van het gemeentehuis, Deken Frankenstraat 3 in Oirschot. U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook downloaden via onze website: www.oirschot.nl (Inwoners >> Wonen en ruimte >> Bestemmingsplannen) of via de website www.ro-online.nl. Wij hebben helaas geen extra exemplaren beschikbaar.

Â

Zienswijzen

Als u het niet eens bent met het ontwerpbestemmingsplan, dan kunt u tijdens de inzagetermijn voor het ontwerpbestemmingsplan uw zienswijze kenbaar maken. U kunt dit schriftelijk of mondeling doen. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Oirschot (Postbus 11, 5688 ZG Oirschot). Mondelinge zienswijzen kunt u tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kenbaar maken bij de Centrale Balie of tijdens de spreekuren bij de medewerkers buitengebied.

Â

Spreekuren

Als u na het inzien van het ontwerpbestemmingsplan specifieke vragen hebt, dan kunt u een afspraak maken voor het spreekuur. Deze spreekuren vinden plaats op:

Dinsdag 4
mei Â
10.00-12.00 uur;

Donderdag 6
mei Â
14.00-16.00 uur;

Dinsdag 11
mei Â
10.00-12.00 uur;

Dinsdag 18
mei Â
10.00-12.00 uur;

Donderdag 20
mei 14.00-16.00
uur;

Dinsdag 25
mei Â
10.00-12.00 uur;

Donderdag 27
mei 14.00-16.00
uur;

Dinsdag 1
juni Â
10.00-12.00 uur;

Donderdag 3
juni Â
14.00-16.00 uur;

Dinsdag 8
juni Â
10.00-12.00 uur.

Via de Centrale Balie van het gemeentehuis kunt u een afspraak maken voor deze spreekuren.

Â

Informatieavonden

Binnenkort houden we drie informatieavonden, namelijk op donderdag 6 mei, maandag 17 mei en woensdag 19 mei. Tijdens deze informatieavonden geven we een toelichting op het ontwerpbestemmingsplan. We blikken ook in het kort terug op de afgelopen periode.

Tot slot horen we graag de eerste reacties op het ontwerpbestemmingsplan.

Â

Iedereen is van harte welkom bij de informatieavonden. Vooral mensen die betrokken zijn bij het buitengebied nodigen wij uitdrukkelijk uit voor deze avonden. Het gaat dan met name om de mensen die in het buitengebied wonen en werken. Ook de mensen die er grondeigendom hebben, recreanten, vertegenwoordigers van natuurbeherende instanties en vertegenwoordigers van adviesbureaus zijn van harte welkom.

Â

De informatieavonden vinden plaats op:

Donderdag 6
mei De
Stapperij, Spoordonk 19.45-22.00 uur

Maandag 17
mei Â
Gemeentehuis, Oirschot 19.45-22.00 uur

Woensdag 19 mei Â
Dorpsplein, Oostelbeers 19.45-22.00 uur

Â

Meivakantie

Wij zijn ons er van bewust dat het begin van de ter inzage legging van het ontwerpbestemmingsplan tegelijk valt met de meivakantie. Dit geldt ook voor een aantal spreekuren en de eerste informatieavond op 6 mei. Dit is geen bewuste keuze. Het was de bedoeling om het ontwerpbestemmingsplan al in maart ter inzage te leggen. Helaas is dit niet gelukt. Op dit moment streven we naar de vaststelling van het bestemmingsplan in september 2010. Om dit te kunnen halen, moeten we het ontwerpbestemmingsplan nu ter inzage leggen. Uitstellen tot na de meivakantie achten wij niet verantwoord, omdat de procedure dan nadelige gevolgen ondervindt vanwege de zomervakantieperiode.

Â

Meer informatie?

Voor meer informatie over het nieuwe bestemmingsplan voor het buitengebied kunt u contact opnemen met Màdy Verkooijen en Merijn Stoffels. U kunt hen allebei tijdens de openingstijden van het gemeentehuis bereiken via het telefoonnummer (0499) 583 333 of via het mailadres buitengebied@oirschot.nl.