Politie Groningen

Politie sluit politiepost Veendam

Veendam, 28-04-2010 o De politie sluit donderdagmiddag de tijdelijke politiepost in het centrum van Veendam. Dit heeft de lokale driehoek woensdag in goed overleg besloten tijdens een regulier overleg. De post in de Kerkstraat werd halverwege maart ingericht. De laatste tijd is er nog nauwelijks aanloop van inwoners van de Parkstad.

Dag en nacht open

De gemeente, het openbaar ministerie en politie besloten in maart een tijdelijke politiepost in de Kerkstraat te openen. De politiebezetting was dusdanig georganiseerd dat de post dag en nacht open was. Inwoners van Veendam hadden hierdoor de mogelijkheid op elk gewenst moment binnen te komen lopen om te praten over de branden. Aangezien er bijna geen gebruik meer wordt gemaakt van deze mogelijkheid, is besloten de post vanaf donderdag te sluiten.

Effect op capaciteit

Het onderzoek en het continue toezicht in Veendam hebben effect op de capaciteit van de politie. Sinds de start van het onderzoek zijn ook politiemensen uit andere delen van de provincie in Veendam ingezet. De gemeente, het openbaar ministerie en de politie kijken in dat kader naar een verschuiving van politie-inzet in de Parkstad. De sluiting van de tijdelijke politiepost is daarvan het eerste resultaat.

Politiebureau Korte Leegte

De politie blijft bezig met het onderzoek naar de branden in Veendam. Ook blijft er toezicht van blauw in de Parkstad. Mensen die met de politie willen spreken, kunnen contact met de politie opnemen via 0900-8844 (lokaal tarief). GeĂŻnteresseerden kunnen ook langskomen op het politiebureau aan de Korte Leegte in Veendam.

Noot:

Bovenstaand is een gezamenlijk persbericht van Regiopolitie Groningen, het Openbaar Ministerie en de gemeente Veendam. De woordvoering verloopt via Pieternel Overmars, hoofd afdeling Communicatie gemeente Veendam, via 06 - 218 44 971