Politie Drenthe

Donderdag

Provincie Drenthe, 29-04-2010

Man verzet zich tegen aanhouding

EMMEN De aanhouding van een man die wordt verdacht van het vernielen van autos ging woensdagavond niet zonder moeite. De 26-jarige man die geen vaste woon- of verblijfplaats heeft, werd in het centrum Emmen door toezichthouders van de gemeente betrapt bij het vernielen van enkele autos. In de Minister Kanstraat hielden ze de man aan waarop hij zich hevig begon te verzetten en de toezichthouders uitschold en bedreigde. Met hulp van gewaarschuwde agenten lukte het uiteindelijk om de man geboeid en al in een politieauto te krijgen en over te brengen naar hat politiebureau. Ook dit ging gepaard met schelden, beledigen en bedreigen. De man, die redelijk veel geblowd bleek te hebben, is voor nader onderzoek ingesloten. De toezichthouders doen aangifte.

Gewonden in het verkeer

HOOGEVEEN Woensdagmorgen is op het fietspad van de Dr. Anton Philipsstraat in Hoogeveen een 17-jarige bromfietser uit die plaats aangereden door een auto. De 60-jarige automobilist uit Nieuw Amsterdam wilde een oprit naar een bedrijf inrijden en kwam daarbij in botsing met de tegemoetkomende bromfietser die over het fietspad reed. De automobilist en bromfietser hebben elkaar waarschijnlijk niet gezien omdat de bromfiets net, met volgens een getuige ook nog vrij hoge snelheid, langs een geparkeerde vrachtwagen reed.

HAVELTE Op de Osseweidenweg in Havelte kwam een 71-jarige man uit Ruinerwold woensdagmiddag met zijn scootmobiel in een sloot terecht. De man kwam met de wielen van zijn scootmobiel naast de weg en raakte in een slip. Die eindigde in de sloot. Twee passerende militairen zagen de man liggen en haalden hem uit de sloot. De man is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

ZWINDEREN Op de A-37 ter hoogte van Zwinderen belandde in de nacht van woensdag op donderdag een 23-jarige man uit Elim met zijn auto op de kop in de middenberm. De man raakte daarbij gewond maar kon zelf uit zijn auto klimmen. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. Waarschijn lijk is het ongeval mede ontstaan door de hoge snelheid waarmee de man reed. Hij verklaarde zeker 160 km per uur te hebben gereden. Hij had niet gedronken.

PATERSWOLDE Op de kruising van de Verlengde Boterdijk met de Hooiweg in Paterswolde kwamen woensdagmiddag een auto en een fietser met elkaar in botsing. De 73-jarige fietser uit Peize verleende geen voorrang aan de auto die werd bestuurd door een 41-jarige vrouw uit Eelderwolde. De fietser raakte licht gewond en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

MEPPEL Op de weg Haakswold bij Meppel raakte woensdagmiddag een 16-jarige bromfietser uit Ruinerwold gewond. De jongen reed over het fietspad en werd aangereden door een bestelbus die een oprit naar een woning in wilde rijden. De 34-jarige bestuurster uit Oldenzaal had de bromfietser niet gezien. De bromfietser is met o.a. beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. Ook de automobiliste raakte licht gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Winkeldief aangehouden

BEILEN Een 49-jarige man uit Beilen is woensdagmiddag in een winkel aan de Brinkstraat in Beilen aangehouden voor winkeldiefstal. De man nam zonder af te rekenen een zonnebril mee. Ook bleek hij bij een andere winkel nog een paar slippers gestolen te hebben. Nadat hij op het politiebureau een verklaring had afgelegd is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

In bezit van drugs

EMMEN Op de Weerdingerstraat in Emmen hield de politie woensdagavond twee mannen van 29 en 37 jaar uit Emmen en Berlijn aan. De politie controleerde de mannen in hun auto na een anonieme melding. De man uit Emmen had meerdere zakjes cocaïne in zijn bezit. Deze zijn in beslag genomen. Beide mannen zijn op verdenking van het in bezit hebben van drugs voor nader onderzoek ingesloten.

Verkeerscontroles

De politie hield woensdagmorgen roodlichtcontroles in Hoogeveen en Zuidlaren. In Hoogeveen werden op de kruising van de Wolfsbosstraat en Het Haagje zes fietsers en één bromfietser bekeurd. Bij verkeerslichten in de Stationsweg in Zuidlaren bekeurde de politie vijf automobilisten die het rode licht negeerden.

In Emmen en Klazienaveen werden 66 verkeersovertreders bekeurd. Vier keer voor het niet handsfree bellen, vijf keer voor het overschrijden van de maximum snelheid, twee voor het niet dragen van de autogordels, één keer voor het inhalen over een doorgetrokken streep, een bromfietser met een te hoge constructiesnelheid, één automobilist met losliggende lading op een aanhangwagen en drie automobilisten voor onnodig claxonneren. Ook werd er met de radar gecontroleerd. Van de 3245 gecontroleerde autos reden 49 bestuurders te snel.

Landbouwmachines gestolen

DROUWENERVEEN Vanaf een akker aan de Achterweg in Drouwenerveen zijn tussen afgelopen zaterdag en woensdag twee landbouwwerktuigen gestolen. Het gaat hierbij om een vleugelschaarcultivator met kooirol en een vorenpakker met hydraulisch onderstel. Deze landbouwwerktuigen zijn ruim drie meter breed en wegen enkele tonnen. Ze moeten met een tractor of grote aanhanger zijn vervoerd.

De eigenaar, een landbouwer uit Drouwenerveen, deed aangifte van diefstal.

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.