Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht, 29-04-2010

Inbraak heterdaad

AMERSFOORT- Op woensdag werden drie vermoedelijke inbrekers aangehouden.

Omstreeks 19.30 uur kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een woning aan de Pullstraat. De bewoner had glasgerinkel gehoord en zag vervolgens twee mannen de woning inklimmen. Kennelijk schrokken de mannen en renden vervolgens hard weg. De politie werd gewaarschuwd en ging op zoek naar de inbrekers. Kennelijk had een van de inbrekers zich verwond omdat er van het huis een bloedspoor liep van de Dirk Loogenstraat naar de Cartierstraat, Columbusweg om vervolgens te eindigen aan het Componistenpad. Toen de agenten in deze omgeving stonden zagen zij een auto met hoge snelheid over de Willem Otterloostraat rijden. De drie inzittenden werden gecontroleerd en de agenten zagen dat een van deze mannen een wond had aan zijn hand welke provisorisch was verbonden. Tevens was vers bloed door het verband zichtbaar.

Het drietal werd direct aangehouden. Een 35-jarige man uit Amersfoort probeerde zijn aanhouding te voorkomen en rende hard weg. De achtervolging werd ingezet en op het Eskadronplein wilde een agente de man aanhouden maar hij verzette zich hevig en sloeg met twee blikjes de agente die hierbij licht gewond raakte. Hierdoor wist de man weer te vluchten. Een fiets van een passant werd gevorderd en op de Heiligenbergerweg kon de man uiteindelijk worden aangehouden. Het trio, de 35-jarige man en twee 19-jarige mannen uit Amersfoort, zijn ingesloten voor verhoor.

Diefstal auto

AMESFOORT- Op woensdagochtend werd er ingebroken in een woning aan het Bitterkruid. Bij deze inbraak werd de auto gestolen, een blauwe Audi A4 voorzien van het kenteken 78-SR-JV. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 district Eemland zuid.