Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.30 uur

Utrecht, 29-04-2010

Drie mannen mishandeld

NIEUWEGEIN De politie hield op woensdagmiddag 28 april een vader en een zoon aan na een mishandeling.

Rond 16.05 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij ter hoogte van een horecagelegenheid op de Herenstraat. Agenten gingen ter plaatse, waar bleek dat de rust was teruggekeerd. Drie personen, mannen van 19, 36 en 52 jaar en allen uit Nieuwegein, verklaarden te zijn mishandeld door een vader en diens zoon. De beide verdachten waren daarna weggereden in een auto. Agenten keken naar de auto uit en zagen die op de Sluyterslaan rijden. Daarop werden de beiden inzittenden, de 49-jarige vader en diens 17 jarige zoon, beiden uit Nieuwegein, aangehouden.

De aanleiding was vermoedelijk dat eerder die middag de 17-jarige zoon zich samen met enkele andere jongens vervelend had gedragen tegen een medewerkster van de horecagelegenheid, waarbij zij werd uitgescholden. Een klant, de 52-jarige Nieuwegeiner, had de jongens daarop aangesproken, waarop over en weer woorden vielen. Daarna vertrokken de jongens. De 17-jarige jongen had kennelijk zijn vader daarvan op de hoogte gesteld, waarna vader en zoon verhaal waren gaan halen bij de horecagelegenheid. Daarbij mishandelden zij de drie slachtoffers met schoppen en slaan, waarbij ook slagwapens werden gebruikt. De slachtoffers liepen allen letsel op, waaronder aan hun hoofd. Zij deden aangifte van zware mishandeling c.q. poging doodslag. Beide verdachten zijn naar het politiebureau overgebracht en zijn voor nader onderzoek ingesloten.

Hangend over het stuur

ZIJDERVELD Een automobilist had in de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 april zoveel drank op dat hij hangend over het stuur van zijn auto werd aangetroffen.

Rond 02.20 uur kreeg de politie de melding van een getuige dat op de Provincialeweg een automobilist in de berm zou staan en dat hij voorovergebogen over het stuur hing. Agenten gingen ter plaatse en troffen inderdaad een auto in de berm aan. Het bestuurdersportier stond open en de bestuurder hing met zijn benen uit de auto. Het koste de agenten de nodige moeite de bestuurder, een 46-jarige man uit Kortenhoef, wakker te krijgen. De Kortenhoever verklaarde de nodige drank te hebben genuttigd en daarbij ook nog medicijnen te hebben gebruikt. Uit de blaastest bleek dat hij inderdaad een stevige slok te veel op had en de agenten hielden hem aan.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 665 ug/l, meer dan drie keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Eén nieuwe, zeven oude

NIEUWEGEIN Een automobiliste kreeg op woensdag 28 april een bekeuring, haar passagier had er nog zeven openstaan en werd aangehouden.

Rond 15.55 uur zagen agenten een automobiliste in Nieuwegein rijden. Het viel hen op dat twee kinderen achterin zaten zonder dat zij gebruik maakten van een autogordel of kinderzitje. De agenten gaven de automobiliste een stopteken en zij kreeg een bekeuring. Op de bijrijderstoel zat een 43-jarige man uit Nieuwegein. Terwijl de agenten de bekeuring uitschreven, wilde hij met de kinderen weglopen. Dat vonden de agenten wat vreemd en zij keken of hij mogelijk iets op zijn kerfstok had. Dat bleek inderdaad het geval: hij had nog zeven bekeuringen ter grootte van in totaal 950 euro openstaan. Daarop hielden de agenten hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Nadat een familielid de boetes had betaald, mocht de Nieuwegeiner het politiebureau verlaten.