Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 09.40 uur

Utrecht, 29-04-2010

Jongen gewond

MIJDRECHT Een jongen raakte op woensdagochtend 28 april gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 10.55 uur reed een 78-jarige automobilist uit Uithoorn over de rotonde Dukaton op de rondweg Hofland. Bij het verlaten van de rotonde kreeg hij geen voorrang van een 10-jarige fietser uit Mijdrecht, die de weg overstak. De jongen werd aangereden en kwam ten val. Hij liep letsel aan zijn gezicht en been op. Hij werd per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.

Scootercontrole: topper met 90 km/u

MAARSSEN De politie heeft op woensdag 28 april een scootercontrole gehouden. Opvallend was dat één van de scooters een topsnelheid kon bereiken van 90 km/u.

De controle vond van 15.00 uur tot 17.30 uur op de Maarssenbroeksedijk plaats en van 19.00 uur tot 21.00 uur op het Harmonieplein. Motoragenten begeleidden 46 scooters naar de controleplaatsen, bij 28 was alles in orde en aan de overige 18 bestuurders werden 29 bekeuringen uitgeschreven. Er werd onder andere bekeurd voor: te hoge constructiesnelheid (=opgevoerd, 9), niet kunnen tonen rij- en/of kentekenbewijs (4), geen goede remmen (4) en gladde banden (5). Eén scooter bleek wel heel zwaar opgevoerd te zijn, waar de maximale constructiesnelheid 45 km/u bedraagt, kon deze scooter het dubbele: 90 km/u.

Aanrijding met snorfiets

WOERDEN Bij een aanrijding van een snorfiets en een auto raakten op woensdag 28 april de beide opzittenden van de snorfiets (licht)gewond.

Rond 16.10 uur reed een 37-jarige automobiliste uit Woerden over de Rembrandtlaan, komende uit de richting van de J. Israelslaan. Het haar tegemoetkomende verkeer stond stil in file. Ter hoogte van de Mesdagstraat sloeg zij linksaf, en reed tussen de file door. Daarbij zag zij niet dat haar over de fietsstrook een snorfiets bestuurd door een 18-jarige jongeman uit Harmelen tegemoet kwam. Als passagier zat bij hem een 17-jarige jongen uit Harmelen achterop. De snorfiets botste tegen de auto en beide opzittenden kwamen met de snorfiets op het trottoir ten val. De 18-jarige jongeman liep lichte verwondingen op en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Zijn 17-jarige passagier had veel pijn in de linkerkant van zijn lichaam en werd voor onderzoek per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis in Woerden gebracht.