Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.30 uur

Utrecht, 29-04-2010

Straatroof

UTRECHT Op de Verlengde Hoogravenseweg vond woensdagavond een beroving plaats. Hiervan werd een jongen uit Utrecht het slachtoffer.

Een 14-jarige jongen uit Utrecht fietste rond 18.30 uur over de Verlengde Hoogravensweg. De jongen had net gesport en was op weg naar huis. Plotseling kwamen twee jongens de weg lopen en versperde de doorgang van de jongen. De jongens bedreigden het slachtoffer en eisten zijn portemonnee. Uit angst gaf de 14-jarige jongen zijn portemonnee aan één van de verdachten.

Toen het geld eruit was gehaald en hij ook nog zijn Ipod had moeten afgeven, renden de twee daders weg in de richting van de Brasemstraat. De politie is op zoek naar getuige(n) van de straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district

Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding onder invloed

UTRECHT In de nacht van woensdag 28 op donderdag 29 april vond op de Catharijnesingel een aanrijding tussen en auto en een fietser plaats. De fietser bleek onder invloed van alcohol.

Een 19-jarige automobilist uit Utrecht reed omstreeks 03.45 uur met zijn auto over de Catharijnesingel. Ter hoogte van het Smakkelaarsveld hoorde de man plotseling een harde klap tegen zijn auto. Hij zag dat een man op een fiets tegen zijn auto was gebotst, maar vrolijk verder fietste. De politie werd gewaarschuwd. Bij de Daalsetunnel troffen agenten de fietser en de automobilist samen aan.

De agenten roken een sterke alcohollucht bij de 59-jarige fietser uit Utrecht. De man werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier wees de ademanalyse 565 ug/l uit. Het vermoeden bestaat dat de man bij het oversteken van de Catharijnesingel door het rode verkeerslicht was gereden en hierbij tegen de auto was gebotst. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Man aangehouden op gestolen snorfiets

UTRECHT De politie heeft woensdagmiddag een man aangehouden omdat hij op een gestolen snorfiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten op de Einsteindreef een man op een snorfiets rijden. De man werd gecontroleerd. Uit de controle bleek dat de snorfiets als gestolen gesignaleerd stond. De 36-jarige man uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De snorfiets werd voor onderzoek in beslag genomen.

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT Op de Lange Viestraat heeft de politie een man aangehouden omdat hij een auto had vernield.

Rond 10.50 uur kreeg de politie een melding dat een man een auto had vernield. De eigenaar van de auto liep achter de man aan. Agenten gingen ter plaatse en zagen op de Lange Viestraat de verdachte lopen. Hij werd door de agenten aangesproken. De 57-jarige man uit Utrecht wilde niet naar de agenten luisteren en begon hen uit te schelden. De Utrechter werd met gepast geweld aangehouden en geboeid overgebracht naar het bureau.

Uit verklaring van de automobilist bleek dat de verdachte uit het niets met zijn vuist op de motorkap had geslagen en al schreeuwend door de stad had gelopen. De verdachte werd voor verhoor ingesloten op het bureau. De politie vermoedt dat de man onder invloed van verdovende middelen was.

Man aangehouden

UTRECHT Woensdagmiddag heeft de politie op de Kardinaal de Jongweg een man aangehouden omdat hij gesignaleerd stond.

Tijdens een automatische kentekencontrole passeerde een auto rond 13.50 uur het controlepunt. De apparatuur gaf aan dat de auto-eigenaar gesignaleerd stond. De bestuurder werd aan de kant gezet en gecontroleerd. De 26-jarige bestuurder was niet de eigenaar van de auto. Wel werd duidelijk dat ook hij gesignaleerd stond. Uit het politiesysteem bleek dat de Utrechter negen maal voor verschillende feiten gesignaleerd stond. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Straatroof

UTRECHT Woensdagavond vond op de Zambesidreef een beroving plaats. Hiervan werd een man het slachtoffer.

Een 20-jarige man uit Utrecht stapte omstreeks 22.30 uur uit de bus bij de halte aan de Oranjerivierdreef. In de omgeving van het winkelcentrum werd de man aangesproken door een andere man. De man vroeg of hij een sigaret kon krijgen. Het slachtoffer gaf de onbekende man een sigaret. Toen hij weer verder in de richting van zijn huis liep bleef de man hem volgen. Op een gegeven sloeg de stemming om en pakte de onbekende man het slachtoffer vast en bedreigde hem. Uiteindelijk moest hij zijn telefoon en geld afgeven. Na de beroving rende de dader weg in de richting van de Zambesidreef.

De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de verdachte luidt, negroïde man, 1.80 mtr. lang, breed postuur, smal gezicht en rond de 25 jaar. Hij droeg een zwarte pet, zwart t-shirt, zwarte joggingbroek en zwarte sokken. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel. 0900 88 44.