Gemeente Geertruidenberg


Bodemsanering Keizersdijk

De bodemsanering Keizersdijk is in volle gang. De afgelopen weken zijn heel wat vrachtwagens vervuilde grond afgevoerd naar de verwerker in Moerdijk. Door het vele grondwater loopt het uitgraven van de verontreiniging moeizamer. Mogelijk moet de planning iets worden bijgesteld. Naar verwachting zijn de saneringwerkzaamheden eind mei afgerond.

Tussen pand 10 en 14 wordt in het weekend een doorgang gerealiseerd. Zodra de situatie het toelaat, zal die doorgang ook op doordeweekse dagen geopend zijn. Zo is de doorgaande route aan de even kant van de straat weer hersteld. De winkels rond het saneringgebied zijn overigens te voet goed bereikbaar.

Het fietsen en rijden met een scooter over de stoep leverde enkele keren gevaarlijke situaties op. Bijna botsingen en één keer is zelfs de ambulance in actie moeten komen. De buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) en de politie hebben de afgelopen weken tientallen bekeuringen uitgeschreven aan fietsers en bestuurders van scooters die de stoep als fietspad gebruikten. De politie en de boa blijven de komende tijd surveilleren.

Start herinrichting Keizersdijk

Inmiddels heeft ook de aanbesteding van de herinrichtingswerkzaamheden van de Keizersdijk plaatsgevonden.

De aannemer met de meest gunstige aanbieding is inmiddels bekend en geïnformeerd. Als hierop geen bezwaren door andere aannemers worden ingediend, kan de aannemer naar verwachting rond 20 mei a.s. starten met de voorbereiding van de werkzaamheden. De feitelijke start van de werkzaamheden zal dan plaatsvinden omstreeks 7 juni 2010 op de Wilhelminalaan ter plaatse van de kruising met de Emmastraat. Hierover wordt u eind mei nader geïnformeerd.

Meer informatie over het centrumplan vindt u hier.