Politie Groningen

Donderdag 29 april 2010

Provincie Groningen, 29-04-2010

Motorrijders gewond bij verkeersongeval

HOOGEZAND/TER APEL Een 45-jarige man uit Haren is woensdagmiddag op de kruising Abraham Kuypersingel met de Kerkstraat in Hoogezand gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 35-jarige automobilist uit Hoogezand zag de Harener, rijdend op zijn motor, op de kruising over het hoofd. De motorrijder kwam ten val. Hij raakte gewond aan zijn been. Het slachtoffer werd met zijn verwonding naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Een 23-jarige motorrijder uit Sellingen is woensdagavond gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Sellingerstraat in Ter Apel. De man reed achter een 41-jarige automobilist die op de kruising met de Schaalbergerweg wilde keren. De automobilist, een plaatsgenoot van het slachtoffer, had niet door dat de motorrijder achter hem reed. Door de verkeersmanoeuvre viel de 23-jarige man over de motorkap van de auto en viel op de grond. Hij is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

De politie startte vorige maand de campagne Veurjoar in de kop? om ongevallen onder motorrijders te helpen voorkomen.

Automobilist bekeurd voor niet handfsree bellen

GRONINGEN - Een 44-jarige man uit Ten Boer heeft woensdagmiddag aan de Osloweg een bekeuring van 160 euro ontvangen voor het niet handsfree bellen. Agenten zagen de man rijden met een mobiele telefoon aan zijn oor. Rijden met de telefoon in de hand leidt tot gevaarlijk weggedrag. Toen de dienders de bestuurder wilden laten stoppen weigerde de man in eerste instantie aan de controle mee te werken. Hij ging er met hoge snelheid vandoor. Korte tijd later bedacht de bestuurder zich en stopte alsnog. De bestuurder kon ook zijn rijbewijs niet tonen. Ook hiervoor kreeg de bestuurder tevens proces-verbaal.

Politie rolt hennepkwekerij op

BELLINGWOLDE De politie heeft woensdagmorgen in een schuur van een woning aan de Sportweg in Bellingwolde een hennepkwekerij opgerold. De politie kwam deze kwekerij op het spoor dankzij een tip. In de schuur werden in drie ruimten in totaal 807 hennepplanten gevonden. De 51-jarige bewoner van het pand werd ook in de schuur aangetroffen.De politie heeft de hennepkwekerijen ontmanteld en alle hennepplanten en apparatuur voor vernietiging laten afvoeren. De verdachte zal worden uitgenodigd op het politiebureau voor het afleggen van een verklaring. De politie stelt een onderzoek in en zal proces-verbaal opmaken.

Vroege alcomobilist aangehouden

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag een 47-jarige automobilist uit Winschoten aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen dat de bestuurder in zijn auto reed over de Sumatralaan in Groningen Tijdens de controle bleek dat de verdachte al te diep in het glaasje had gekeken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 0,6.Na verhoor mocht zij weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsster gewond na aanrijding

STADSKANAAL - Woensdagmorgen is bij een verkeersongeval een 69-jarige vrouw uit Stadskanaal gewond geraakt. De fietster verleende op de rotonde op de Veenstraat geen voorrang aan een 20-jarige automobiliste uit Stadskanaal. Een aanrijding was het gevolg. Het slachtoffer kwam leleijk ten val en is met schouder- en heupverwonding naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt.

Bedrijfsbus in beslag genomen

GRONINGEN De politie heeft woensdagmiddag op het Boterdiep in Groningen een bedrijfsbus in beslag genomen. Agenten reden met een politieauto met automatische kentekenherkenning (ANVR) in de stad en het systeem gaf een signaal toen het kenteken van het busje in beeld kwam. De eigenaar, een 37-jarige man uit Gorredijk, had nog diverse boetes open staan. Omdat hij het geldbedrag van enkele honderden euros niet kon betalen, werd zijn voertuig meegenomen naar het politiebureau. Meer informatie over automatische kentekenherkenning is hier te vinden.

Stadjer aangehouden voor heling

GRONINGEN De politie heeft woensdagnacht een 25-jarige Groninger aangehouden op het Gedempte Zuiderdiep. Agenten zagen hem rijden op een bromfiets zonder kentekenplaat. Ook was er geknoeid met het slot. Toen de Stadjer hierover werd aangesproken schold hij de agenten uit. De Groninger moest vervolgens mee naar het politiebureau. Mogelijk is de bromfiets gestolen. De verdachte is ingesloten.

Tieners betrapt bij winkeldiefstal

GRONINGEN Twee 16-jarige meisjes zijn woensdagmiddag in een winkel aan de Guldenstraat in Groningen betrapt op winkeldiefstal. De meisjes uit de gemeenten Stadskanaal en Aa en Hunze namen twee kettingen mee zonder te betalen. Ze scheurden de prijskaartjes van de artikelen en liepen zonder aarzeling voorbij de kassa. Twee agenten in burger zagen dit en spraken de pubers aan. Op het politiebureau erkenden ze de diefstal. Ook gaven ze toe meer spullen te hebben gestolen. De meisjes zijn na het verhoor overgeleverd aan hun ouders. De tieners hebben afgesproken de winkels te betalen waar ze goederen hebben gestolen. De politie maakt proces-verbaal op.

Gemeentemedewerkers redden verwarde man

GRIJPSKERK Twee medewerkers van de gemeente Zuidhorn hebben woensdagmiddag op de Oosterkade in Grijpskerk een 71-jarige man uit de gemeente Zuidhorn uit het water gehaald. De 71-jarige was onder de ogen van beide gemeentemedewerkers in het water van een sloot beland. De mannen gingen direct te water. Zij wisten het slachtoffer uit het water van de sloot te halen. De Zuidhorner, die in verwarde toestand verkeerde, werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht.

Politie zoekt getuigen vernielingen

WARFFUM In de nacht van dinsdag op woensdag zijn er verspreid over Warffum een groot aantal vernielingen gepleegd. Zo zijn er boten losgesneden, planten uit perken gerukt en is een konijnenhok vernield. De politie vraagt gedupeerden om aangifte te doen. Mensen die informatie hebben over de vernielingen of iets verdachts hebben gezien, worden verzocht contact opgenomen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Vrouw gewond bij keren auto

TER APEL Een 68-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag gewond geraakt. De vrouw gaf aanwijzingen aan een 74-jarige automobiliste uit Vries, die haar auto aan het keren was. Op enig moment kwam de auto dicht bij een paal. De Groningse wilde een aanrijding voorkomen en ging tussen de auto en de paal in staan. Hierdoor werd zij door de auto tegen de paal gedrukt. De vrouw liep beenletsel op. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Snorfietser zonder licht blijkt onder invloed

GRONINGEN Een 56-jarige snorfietser uit Groningen is woensdagavond aangehouden. De man reed zonder achterlicht door de Hoekstraat. Bij controle bleek de man bovendien onder invloed van 1,15 promille. De Stadjer kon na verhoor met een rijverbod van 5 uur het bureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Graffityspuiters aangehouden

GRONINGEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag vijf jongeren aangehouden voor het spuiten van graffity op de brug aan de Korreweg. Het gaat om vier meiden en één jongen (17 tot 20 jaar). De spuitbussen die ze bij zich hadden zijn in beslag genomen. Op het bureau legde het vijftal een bekennende verklaring af. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag 28 april op diverse plaatsen op snelheid.

Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 941, aantal overtredingen: 67, hoogst gemeten snelheid: 78 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 550, aantal overtredingen: 5, gemeten snelheid: 118-137 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur. Drie rijbewijzen ingevorderd.

Op het Heerdenpad in Groningen is een bromfietscontrole gehouden. In totaal zijn 113 brom- en snorfietsers gepasseerd. Voor de volgende overtredingen is een bekeuring uitgeschreven: snelheidsovertreding (11x), kinband los (1x), rijden op het trottoir (1x), niet voeren verlichting (2x).