Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

Wijziging rijrichting omgeving Elandsstraat

29 april 2010

Begin mei starten de eerste werkzaamheden voor de herontwikkeling van locatie Elandsstraat 101, onderdeel van de zogenoemde `Kindercampus'. Vanwege het vele bouwverkeer wordt op een aantal plaatsen de rijrichting tijdelijk gewijzigd.

Zowel voor de sloop van het huidige gebouwtje als voor de nieuwbouw moet bouwmateriaal worden af- en aangevoerd. De aanrijroute voor het bouwverkeer loopt vanaf de Prinsengracht naar de Elandsstraat. Vanaf de bouwlocatie op de Elandsstraat vertrekt het bouwverkeer weer rechtsaf, via de Hazenstraat, de Tweede Laurierdwarsstraat en Tweede Rozendwarsstraat naar de Rozengracht. Het bouwverkeer rijdt van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 uur 's ochtends en 16.00 uur 's middags. Om te voorkomen dat schoolgaande kinderen gevaar lopen wordt de Elandsstraat tijdens het in- en uitgaan van de 14e Montessorischool De Jordaan tijdelijk afgesloten voor bouwverkeer.

Wijziging rijrichtingen

Voor de vertrekroute van het bouwverkeer is een besluit genomen om de verkeersrichting van de Tweede Laurierdwarsstraat en Tweede Rozendwarsstraat tijdelijk om te keren. Dit betekent dat vanaf maandag 10 mei tot en met de oplevering van het project (eind 2011) de rijrichting voor (vracht)auto's in de straten Tweede Laurierdwarsstraat en de Tweede Rozendwarsstraat vanaf de Lauriergracht naar de Rozengracht gaat lopen, in plaats van zoals nu andersom. Voor de verkeerscirculatie in de buurt zal ook de rijrichting van het verkeer in de Eerste Rozendwarsstraat worden omgekeerd, te weten van Rozengracht naar Lauriergracht.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw L. Nalis via tel. 020 552 4587.

---