Philips heeft een ijzersterke reputatie 29/04/2010 10:29

PR Newswire

ROTTERDAM, Netherlands, April 29, 2010 /PRNewswire/ --

- Reputation Institute Award 2010: Philips voert voor het derde jaar op rij de ranglijst aan

Philips heeft de beste reputatie van de 30 grootste bedrijven van Nederland, zo blijkt uit de jaarlijkse studie van het Reputation Institute. De prestigieuze Reputation Award - voor het Nederlandse bedrijf met de beste reputatie - werd gisteravond uitgereikt aan Philips door Cees van Riel (http://www.rsm.nl/home/faculty/academic_departments/business_society_management/faculty/faculty/van_riel), hoogleraar Corporate Communication aan Rotterdam School of Management, Erasmus University en mede-oprichter van het Reputation Institute. Philips is niet alleen de winnaar in 2010, maar voerde ook al in 2008 en 2009 de ranglijst aan. De nummer 2 op de ranglijst is eveneens hetzelfde als vorig jaar, de Rabobank. Nieuwkomer in de top 3 is Air France-KLM, die FrieslandCampina naar een 4e plaats verdringt.

(Vanwege de lengte van deze URL kan het nodig zijn om deze hyperlink te knippen en plakken in het adresveld van uw internetbrowser. Verwijder zonodig de spatie.)

De reputaties van financiële instellingen zitten weer in de lift. Fortis en ING Groep hebben de grootste vooruitgang geboekt op reputatiegebied. Vanwege de glijvlucht van Fortis in voorgaande jaren staat Fortis nog steeds onderaan de ranglijst, maar ING Groep stijgt negen plaatsen en staat nu op de 18e plaats. Nederlandse Spoorwegen heeft te lijden onder de slechte weersomstandigheden van de afgelopen winter en laat de grootste daling zien op reputatiegebied. Echter, NS daalt hierdoor slechts één plaats in de ranglijst en blijft nog boven Fortis. Nuon maakt de grootste val in de ranglijst, en daalt vier plaatsen naar een 26e positie.

Het onderzoek naar de reputatie van Nederlandse ondernemingen is onderdeel van de wereldwijde reputatiestudie in 35 landen van het Reputation Institute. De ranglijsten worden opgesteld aan de hand van het door het Reputation Institute ontwikkelde RepTrak(TM) model. Dit model meet reputatie door te kijken naar zowel het gevoel van mensen bij een onderneming als naar de rationalisatie van dit gevoel door zeven "reputatie-aanjagers": 1) producten & diensten, 2) innovatie, 3) werkomgeving, 4) corporate governance, 5) maatschappelijk verantwoord ondernemerschap, 6) leiderschap en 7) financiële prestaties. Elk bedrijf is op deze elementen beoordeeld door minimaal 300 mensen die de onderneming kennen.

Voor het volledige bericht, klik hier:
http://www.rsm.nl/portal/page/portal/home/content_pages/news/RSM%20News/News%20Current/Reputation%20Award%202010%20NL.pdf

(Vanwege de lengte van deze URL kan het nodig zijn om deze hyperlink te knippen en plakken in het adresveld van uw internetbrowser. Verwijder zonodig de spatie.)

Rotterdam School of Management, Erasmus University bevindt zich in de top 10 van Europese business schools en staat in de internationale havenstad Rotterdam die dank zij haar openheid, flexibiliteit en erkenning van diversiteit grote aantrekkingskracht heeft op het internationale bedrijfsleven. De nadruk ligt op baanbrekend wetenschappelijk management onderzoek; de primaire focus ligt op de ontwikkeling van zakelijk leiders die dank zij hun innovatieve ideeën een duurzame toekomst borgen. RSM biedt een brede waaier aan Bachelor-Master, doctoraal, MBA en Executive Education programma's. http://www.rsm.nl
Voor nadere informatie over RSM of over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marianne Schouten, Media & Public Relations Manager bij RSM, op +31-10-408-2877 of per e-mail aan mschouten@rsm.nl






-