Politie Amsterdam-Amstelland

Gezochte insluiper aangehouden

Een 39-jarige man uit Amsterdam is zaterdagochtend 24 april rond kwart over tien aangehouden in verband met een inbraak. De man werd al gezocht wegens een nog openstaande gevangenisstraf. Ook werd een 21-jarige vrouw uit Badhoevedorp opgepakt.

De politie kreeg de melding dat er zojuist was ingeslopen in een woning op de Bellamystraat. De verdachte zou er vandoor zijn gegaan met een laptop en een MP4-speler. Op de Nicolaas Beetsstraat zag de politie een man en een vrouw lopen. De man voldeed aan het opgegeven signalement. Bij het zien van de politie ging de verdachte ervandoor.

Na een korte achtervolging kon de man worden aangehouden in de binnentuinen van de Jacob van Lennepkade / Schoolmeesterstraat. De vrouw, die in het bezit was van de gestolen laptop, was inmiddels door andere agenten aangehouden. Op het bureau werd de MP4-speler aangetroffen bij de man; deze is in beslag genomen.

Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt. De man had nog zes weken gevangenisstraf openstaan en is in bewaring gesteld.


____________________