Gemeente Lopik

Raadsbesluit: Bestemmingsplan `Ecozone Benschop' vastgesteld

De raad heeft besloten een ecologische verbindingszone in de Lopikerwaard te realiseren. Hiervoor heeft de raad een nieuw bestemmingsplan vastgesteld.

Er wordt een ecologische verbindingszone in de Lopikerwaard gerealiseerd. Het plangebied omvat de gronden vanaf Benedeneind Zuidzijde (tussen huisnummers 381 en 383) naar de Zuidzijdsekade, die is gelegen tussen het Benedeneind Zuidzijde en de Lopikerweg west. Hiervoor is een nieuw bestemmingsplan opgesteld. Dit nieuwe bestemmingsplan vervangt een gedeelte van het bestemmingsplan Landelijk Gebied dat op 12 juni 2007 door de gemeenteraad is vastgesteld en op 12 februari 2008 door Gedeputeerde Staten is goedgekeurd.

Overeenkomstig de wettelijke voorschriften heeft het bestemmingsplan van 28 januari 2010 tot en met 11 maart 2010 in ontwerp ter inzage gelegen. Het was gedurende deze periode tevens digitaal te raadplegen op de gemeentelijke website. In deze periode is één zienswijze naar voren gebracht.

De raad heeft deze zienswijze ontvankelijk, maar ongegrond verklaard. Daarnaast heeft de raad het bestemmingsplan `Ecozone Benschop' bestaande uit de verbeelding (plankaart), regels (voorschriften) en de begeleidende toelichting vastgesteld.