Gemeente Overbetuwe

aan in Slijk-Ewijk

Gemeente wijst hondenuitlaatplaatsen aan in Slijk-Ewijk

28 april 2010

Gemeente Overbetuwe wijst twee hondenuitlaatplaatsen aan in de kern Slijk-Ewijk. Momenteel zijn er geen voorzieningen voor honden in Slijk-Ewijk. Met de aanwijzing van de twee locaties wil de gemeente voorzien in zowel de behoefte van hondenbezitters als niet-hondenbezitters.

Hondenuitlaatplaatsen

De twee hondenuitlaatplaatsen komen aan de Dorpsstraat en aan de Paulstraat. De gemeente heeft deze locaties uitgekozen samen met de Dorpsraad Slijk-Ewijk. Er is gekeken naar logische (veelgebruikte) uitlaatroutes. Ook is erop gelet dat de locatie niet in conflict komt met andere gebruiksfuncties (zoals speellocaties voor kinderen of zitbankjes). De locaties zijn ook gecontroleerd op verkeers- en sociale veiligheid. De locaties worden één keer per week schoongemaakt.

Voorzien in behoefte

Op dit moment zijn geen hondenvoorzieningen in Slijk-Ewijk. De twee locaties voorzien in de behoefte van zowel hondenbezitters als niet-hondenbezitters. Hondenbezitters krijgen de ruimte om hun hond(en) uit te laten. Niet-hondenbezitters gaan ervaren dat op straat en de stoep minder hondenpoep ligt.

Procedure

De gemeente legt het aanwijzingsbesluit ter inzage voor de inwoners. Belanghebbenden uit Slijk-Ewijk kunnen tot 3 juni 2010 bezwaar maken. De locaties kunnen pas gerealiseerd worden na afhandeling van eventuele bezwaren. Omwonenden van de aangewezen hondenuitlaatplaatsen worden via een nieuwsbrief geïnformeerd.