Ministerie van Economische Zaken

`ZZP'ers zorgen voor flexibiliteit en economische dynamiek'

Nieuwsbericht | 29-04-2010

Minister Van der Hoeven heeft op 28 april 2010 met verschillende zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) en hun vertegenwoordigers (FNV en Platform Zelfstandige Ondernemers) de ontwikkelingen rondom zelfstandig ondernemerschap besproken.

Van der Hoeven benadrukte in het gesprek nogmaals dat zzp'ers zorgen voor flexibiliteit en economische dynamiek. "Door als zelfstandige hun expertise en vakmanschap te gelde te maken, leveren zzp'ers een positieve bijdrage aan onze economie, welvaart en welzijn."

Verkoopmacht

Tijdens het gesprek kwam onder mee aan de orde de maatregelen die er vanuit het ministerie van Economische Zaken zijn ingezet om de werksituatie voor zzp'ers te verbeteren. Van der Hoeven informeerde ook wat de overheid nog meer kan doen om de situatie van deze zelfstandigen te ondersteunen. Onderwerpen die naar voren werden gebracht, waren aanbesteding, mededinging, innovatie, financiering en het bevorderingen van samenwerkingsverbanden tussen zzp'ers. Zzp'ers benadrukten dat ze zelf hun verkoopmacht dienen te verbeteren.

SER-advies

Het belang van zzp'ers voor de Nederlandse economie neemt toe. Volgens het CBS telt ons land ongeveer 630.000 zzp´ers. Van der Hoeven heeft het gesprek met de zelfstandigen gehouden om er achter te komen welke belemmeringen zzp'ers ervaren en welke vraagstukken en uitdagingen hen bezighouden. In juni publiceert de SER een advies over zzp'ers.