Ministerie van Economische Zaken

Nieuwe Expo-website gelanceerd

Nieuwsbericht | 29-04-2010

De Chinese ambassadeur in Nederland Zhang Jun en minister Van der Hoeven hebben donderdag 29 april 2010 www.holland-expo2010.nl gelanceerd.

Op de nieuwe site staat alle informatie over het Nederlands paviljoen Happy Street op de Wereldexpo 2010 in Shanghai. Ook is in een aantal video's te zien hoe het gebouw van architect John Kormeling wordt gebouwd.

Duurzaamheid

Minister van der Hoeven is trots op de nieuwe site en het paviljoen. `Met het paviljoen promoot Nederland de creativiteit, duurzaamheid en innovatie van ons land. Juist op die terreinen waar Nederland een voortrekkersrol vervult en zich kan onderscheiden. De website geeft een mooi voorproefje.'

De expo wordt van 1 mei tot en met 31 oktober 2010 in Shanghai gehouden. Er nemen 192 landen en 50 internationale organisaties aan deel. De organisatie verwacht 70 miljoen bezoekers.

Chinees bedrijfsleven

Het Nederlandse paviljoen Happy Street biedt Nederland de gelegenheid om de Nederlandse zakelijke en technologische successen onder de aandacht te brengen van het Chinese bedrijfsleven en bevolking. Premier Balkenende is op 30 april 2010 aanwezig bij de opening van de Expo. De dag er op opent hij het Nederlandse paviljoen.