Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout , 29-04-2010

Arrestatie na vechtpartij in Waalwijk

WAALWIJK: De politie heeft vannacht naar aanleiding van een
vechtpartij op de Hertog Janstraat een 19-jarige jongeman uit
Kaatsheuvel aangehouden. Hij zou daar een 16-jarige jongen uit Kaatsheuvel hebben mishandeld.

Vannacht werd omstreeks 03.00 uur een vechtpartij gemeld bij de brandweerkazerne aan de Hertog Janstraat. Ter plaatse bleek dat een 16-jarige jongen was mishandeld. Hij had een bebloed gezicht. Een getuige verklaarde dat één dader het slachtoffer terwijl deze op de grond lag, trapte, terwijl een andere omstander hem probeerde tegen te houden. Tijdens het aanrijden naar de melding had een van de
surveillance eenheden een groep fietsers gecontroleerd en hun namen vast gelegd. Het signalement dat de getuige gaf van de dader, kwam overeen met dat van een van die fietsers. Deze knul, een 19-jarige jongeman uit Kaatsheuvel, is vervolgens op de Nieuwe Markt aangehouden. Het slachtoffer werd met een ambulance overgebracht naar het Twee Steden ziekenhuis. Hij werd vannacht ter observatie opgenomen. Van hem moet nog een aangifte worden opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek in naar de achtergronden en eventuele andere betrokkenen bij deze vechtpartij.

Werkendammer kijkt te diep in het glaasje

WERKENDAM: Een 65-jarige man uit Werkendam is vannacht omstreeks 01.10 uur op het Plein betrapt op het rijden onder invloed. Agenten zagen dat een auto met behoorlijke snelheid op de Sigmondstraat een stoeprandje raakte van een middengeleider. Ze gaven de bestuurder een stopteken. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 500 ugl, hij had naar eigen zeggen in een café 1 glas wijn en drie glazen Bacardi Cola gedronken.

Waalwijker voor derde keer betrapt op rijden onder invloed

WAALWIJK: Een 22-jarige Waalwijker is woensdagavond rond 18.30 uur op de Professor Zeemanweg betrapt op het rijden onder invloed. De Waalwijker was betrokken bij een verkeersongeval. Hij verleende geen voorrang aan een auto bestuurd door een 48-jarige man uit Kaatsheuvel. De Waalwijker bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 675 ugl, ruim drie keer het maximum van 220 ugl en moest daarom zijn rijbewijs inleveren. Hij is al drie keer eerder aangehouden voor het rijden onder invloed. Hij had naar eigen zeggen ook al een keer een cursus gevolgd, waar hij veel van geleerd had.

Dronken automobilist rijdt tegen lantaarnpaal

MADE: Een 19-jarige jongeman uit Made is woensdagavond op de Kanaalweg West met zijn auto tegen een lantaarnpaal gereden. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 540 ugl en moest als beginnend bestuurder zijn rijbewijs inleveren. Hij vertelde dat hij met zijn auto uit de richting van Raamsdonksveer kwam. Op een gegeven moment was de motor afgeslagen. Toen hij deze weer startte was het stuurslot erop gegaan waardoor hij de macht over het stuur verloor en tegen een lantaarnpaal botste.

Verkeerscontrole in Gilze

GILZE: De politie heeft woensdagmiddag een verkeerscontrole gehouden op de Langenbergseweg. Er werden 25 personenauto's gecontroleerd, waarvan 10 met aanhangwagen. Ook werd een Poolse vrachtwagenchauffeur aan de kant gezet die niet handsfree belde. Hij heeft het boete bedrag van 160 euro ter plaatse voldaan. Verder werden er nog negen bekeuringen uitgedeeld.

De overige bekeuringen

-4 keer niet op eerste vordering tonen rijbewijs

-2 keer hulpkoppeling niet goed bevestigd

-2 keer het niet dragen van een gordel tijdens het rijden

-1 keer geen profilering op band van aanhangwagen

Bromfietscontrole in Dongen

DONGEN: De politie heeft woensdagmiddag op de Duiventorenbaan en de Procureurweg een brom- en snorfietscontrole gehouden. Er werden 50 bromfietsen gecontroleerd. Er werden 16 bekeuringen uitgedeeld.

Op de Duiventorenbaan werden een 30 tal brom- en snorfietsen
gecontroleerd met de volgende resultaten:

- 2 x te hoge constructiesnelheid, waarvan de hoogste 89 km/h
- 1 x niet op eerste vordering tonen rijbewijs

- 1 x niet op eerste vordering tonen kentekenbewijs

- 1 rijden zonder rijbewijs

Op de Procureurweg in Dongen werden een 20 tal brom- en snorfietsen gecontroleerd met de volgende resultaten:

- 6 x te hoge constructiesnelheid, waarvan de hoogste 76 km/h
- 3 x snelheid met Lasergun, hoogste overschrijding 39 km/h
- 1 x passagier op bromfiets zonder helm

- 1 x niet op eerste vordering tonen van rijbewijs

Verder werd er op de Schorsstraat nog vier bekeuringen uitgedeeld in verband met het negeren van een gesloten verklaring. Op de Hoge ham werd een bestuurder op de bon geslingerd omdat die tegen het verkeer inreed. Tijdens de controles werd ook nog een minibike in beslag genomen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 29-04-2010 11:30 | © Regio Midden en West Brabant |