Gemeente Uithoorn

Hoofdlijnen openbare vergadering gemeenteraad Uithoorn 22 april 2010

29 april 2010

Tijdens de raadsbijeenkomst heeft één persoon gebruik gemaakt van het recht om in te spreken. Het onderwerp betrof de kap c.q. herplant van bomen.

De raad heeft in Informatief Beraad uitgebreid aandacht besteed aan:
* een presentatie over de fietsbalans;

* een presentatie over de Stadsregio Amsterdam.

In de raadsvergadering zijn de wethouders Levenbach, Verheijen en Zijlstra benoemd en beëdigd. De raad heeft mevrouw Henraat aangewezen als tweede plaatsvervangend voorzitter (de heer Roosendaal is eerder al benoemd tot eerste plaatsvervangend voorzitter). Vervolgens heeft de raad de leden en plaatsvervangend leden van het presidium benoemd en de heren Koopmans en Verheijen aangewezen als vertegenwoordigers van Uithoorn in de regioraad van de Stadsregio Amsterdam.

In het Politiek Debat is uitgebreid gediscussieerd over:
* het rapport "Communicatie" van de rekenkamer Uithoorn;
* het voorstel een dienst aan te schaffen voor het live, via internet, uitzenden van de raadsvergaderingen;
* het voorstel een lening aan de UHC Qui Vive om te zetten in een éénmalige bijdrage;

* de realisatie van het plan Vinckebuurt;
* de indeling van de programmabegroting.

Bij het rapport "Communicatie" van de rekenkamer hebben Ons Uithoorn één motie en de VVD twee moties ingediend. Deze moties zijn alle met algemene stemmen aanvaard.

Het CDA heeft een amendement ingediend bij het voorstel om een aan de UHC Qui Vive verstrekte lening om te zetten in een éénmalige bijdrage. Dit amendement is verworpen omdat alleen de fracties van CDA, Gemeentebelangen en Ons Uithoorn ervoor stemden.

De fractie van Ons Uithoorn heeft een motie ingediend bij het voorstel over de realisatie van de Vinckebuurt. Deze motie is verworpen omdat alle overige partijen ertegen stemden.

Bij het voorstel over de indeling van de programmabegroting hebben CDA en VVD een amendement ingediend dat met algemene stemmen is aanvaard.

De raad heeft de volgende raadsvoorstellen aangenomen:
* het voorstel een lening aan de UHC Qui Vive om te zetten in een éénmalige bijdrage;

* de realisatie van het plan Vinckebuurt;
* de indeling van de programmabegroting;

* bekrachtiging geheimhouding leerlingenvervoer;
* bekrachtiging geheimhouding stukken GPA;
* rechtmatigheid jaarrekening 2009.

De eerstvolgende reguliere raadsvergadering wordt gehouden op donderdag 27 mei 2010. Wilt u meer informatie neemt u dan contact op met de griffie (e-mail: griffie@uithoorn.nl of telefonisch 0297-513963). ^