Gemeente Wijdemeren


Dhr. E. R. M. Swart

De heer E. R. M. Swart (66) uit Ankeveen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Al vanaf 1965 is de heer Swart als klusser betrokken bij de Ankeveense Sportvereniging, ASV 65 (2 uur per week). Van 1980 tot 1985 was hij vaste grensrechter van het eerste elftal van de ASV (3 uur per week), van 1981 tot 1985 was hij jeugdtrainer en tevens leider van de seniorenteams (10 uur per week) en van 1988 tot 2008 was hij bestuurslid (5 uur per week). Van 1994 tot 1998 heeft hij meegeholpen aan de bouw van de kleedkamers (10 tot 12 uur per week) en vanaf 1998 is hij vrijwilliger voor het onderhouden van de sportvelden van de ASV (9 uur per week). Vanaf 2002 is hij chauffeur van de kar van het fanfarekorps De Vriendschapskring, onder andere tijdens diverse bijzondere gelegenheden zoals de Sinterklaasviering, Koninginnedag en de 4-5 mei herdenkingen.

De heer Swart is een innemende en vindingrijke persoonlijkheid, altijd bereid anderen te helpen. Of het nu gaat om het trainen van jeugdteams, het klaren van huis, tuin en keukenklussen, of het bouwen van een heel clubgebouw met bijbehorende kleedkamers en kantine. De tijdbesteding is enorm geweest, soms zelfs bijna een fulltime baan. En dat naast zijn gewone werk. Inmiddels is de heer Swart gepensioneerd, maar nog altijd doet hij veel voor zijn vereniging ASV 65 en het fanfarekorps De Vriendschapskring.
De familie van de heer Swart steunt hem en is trots op hun bezige alleskunner van een vader en man. Al zijn er wel momenten geweest dat zijn aanwezigheid thuis wat meer gewenst was.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.

(28-04-2010)