Gemeente Wijdemeren


Mw. T. P. E. Theebe-Kuijper

Mevrouw T. P. E. Theebe-Kuijper (77) uit Kortenhoef, Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Theebe collecteert al sinds 1964 voor de KWF-kankerbestrijding in Kortenhoef. Van 1982 tot 2008 was ze coördinator van de collecte. Daaraan besteedde ze respectievelijk 30 en 175 uur per jaar. Vanaf 1968 was ze vrijwilliger bij de Katholieke Vrouwen Organisatie en ziekenbezoeker bij Herwonnen Levenskracht (8 uur per maand). Sinds 1979 is ze vrijwilliger bij de Dans- en Carnavalsvereniging De Turftrappers, ondermeer voor het maken van kleding (8 tot 20 uur per week in de maanden oktober tot en met februari). Sinds 1981 is zij 8 uur per week vrijwilliger bij de afdeling Kortenhoef van de Nationale Vereniging De Zonnebloem. Ze houdt ziekenbezoek, organiseert bingoavonden, bustochten, enzovoorts. In 2006 heeft zij voor haar verdienste en lidmaatschap van 25 jaar een erepenning ontvangen van deze vereniging.

Mevrouw is een bewogen mens. Ze leeft niet alleen voor zichzelf, maar zet zich met hart en ziel in voor haar medemens. Als er een beroep op haar wordt gedaan zal ze niet snel nee zeggen. Ze geeft zich altijd voor 100%. Mevrouw is inmiddels op leeftijd. Langzamerhand gaat zij haar activiteiten afbouwen.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert haar als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd.

(28-04-2010)