Provincie Limburg

Nieuws en persberichten

Koninklijke Onderscheiding voor burgemeester H.M.J.M. van Beers van Roermond
Gouverneur L.J.P.M. Frissen overhandigt de versierselen die horen bij een Koninklijke Onderscheiding aan de heer H.M.J.M. van Beers, burgemeester van Roermond. De heer Van Beers is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn persoonlijke bijzondere verdiensten, al dan niet in het verlengde van zijn functie als burgemeester.

De heer Van Beers was van 1986-1992 wethouder in de gemeente Rosmalen. Van 1992-1996 was hij burgemeester van de Noord-Brabantse gemeente Bakel & Milheeze, nadien van Laarbeek (1997-2003). Sinds 2003 is hij burgemeester van Roermond.

In het verlengde van zijn functie als burgemeester, maar veelal ook daarbuiten vervult en vervulde de heer Van Beers gedurende een periode van meer dan 35 jaar diverse nevenfuncties. Hij is actief (geweest) op het gebied van toerisme en recreatie, onderwijs, politiek, cultuur, mediabeleid, veiligheid, internationale samenwerking, milieu, (gezondheids)zorg en welzijn.

Hij was onder meer voorzitter van de Raad van Advies van de Streek VVV Peelland, voorzitter van het bestuur van de Brabantse Museum Stichting, voorzitter van het Streekarchivariaat Peelland, voorzitter van het bestuur van het Steenkamp Instituut Brabant en lid van het dagelijks bestuur van de Hulpverleningsregio Zuidoost Brabant.

Momenteel is de heer Van Beers lid van het dagelijks bestuur van de Euregioraad Rijn-Maas-Noord, lid van het dagelijks bestuur van het Platform Middengrote Gemeenten (MIGRO), voorzitter van de Stichting 1443, lid van het dagelijks bestuur en plaatsvervangend voorzitter van de regio Noord- en Midden-Limburg, lid van de bestuurscommissie GHOR van het Landelijke Veiligheidsberaad en voorzitter van het Antidiscriminatieloket Noord-Limburg i.o.

De Gouverneur overhandigt de versierselen aan de heer Van Beers op donderdag 29 april 2010 om 11.30 uur (locatie: stadhuis Roermond).

28-4-2010 11:48