Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 29-04-2010

Politie houdt ex aan voor stalking

GOIRLE - De politie heeft gisteravond een 43-jarige man uit goirle aangehouden. Hij wordt verdacht van stalking van zijn 44-jarige ex-vrouw. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

De politie startte een onderzoek nadat het slachtoffer melding gedaan had van stalking. De vrouw verklaarde tussen maart en april van dit jaar stelselmatig lastig te worden gevallen door haar ex. Daarbij zouden diverse bedreigingen die tegen het leven gericht waren door de man geuit zijn.

Man loopt tegen de lamp na winkeldiefstal

TILBURG - De politie heeft gistermiddag bij een elektronicazaak aan het Pieter Vreedeplein een 34-jarige man uit Gilze aangehouden voor winkeldiefstal. Een medewerker zag dat de man in de zaak een
starterspakket in zijn zak stopte waarop hij de winkel verliet. De man werd voorbij de kassa aangesproken en overgedragen aan gewaarschuwde agenten. In zijn kleding trof de politie het gestolen goed aan. Op het bureau ontkende de verdachte de diefstal.

Fietsendieven ingerekend op aanwijzing behulpzame getuige

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in Tilburg Noord een 19-jarige man en een 18-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Tilburg aangehouden voor diefstal fiets. Een oplettende getuige meldde aan het
politiebureau in Tilburg Noord gezien te hebben dat een man en vrouw vanaf het Wagnerplein een fiets wegnam. De politie stelde direct een onderzoek in. In de omgeving van de Strausslaan troffen de agenten het tweetal aan. Eén van hen werd opgepakt in een brandgang en de andere in de omgeving van een busstation. Tijdens het gesprek wat volgde bleek dat ze de gestolen fiets gestald hadden in de Strausslaan. Het betreft een herenfiets van het merk Gazelle. De politie is op zoek naar de eigenaar.

Politie pakt Tilburger op na bedreiging ex-vriendin

TILBURG - De politie heeft gisterochtend rond 11.00 uur in de Hoflaan een 46-jarige Tilburger opgepakt. De man trof in de hoflaan zijn 41-jarige ex-vriendin. Tussen beiden ontstond een woordenwisseling waarbij de man het slachtoffer meerdere keren woordelijk bedreigde met de dood. De politie werd geïnformeerd die de man in de directe omgeving aantrof.

Bromfietser gewond bij verkeersongeval

TILBURG - Bij een verkeersongeval gistermiddag op de Wandelboslaan raakte een 17-jarige bromfietsbestuurder uit Chaam gewond aan onder andere zijn knie. De jongen is voor onderzoek overgebracht naar het Twee Steden Ziekenhuis.

Rond de klok van 17.00 uur verliet een 61-jarige automobiliste uit Goirle een parkeerplaats gelegen aan de Wandelboslaan. Ze was
voornemens links af te slaan. Toen ze met haar auto het fietspad over wilde steken zag ze de jongen over het hoofd die op dat moment met zijn bromfiets over het fietspad reed. Tussen beiden ontstond een aanrijding waarbij de jongen letsel opliep.

Auto buit na woninginbraak

TILBURG - Bij een woninginbraak in de Renswoudestraat hebben daders onder andere een auto buit gemaakt. Het betreft een Citroen Jumpy met het kenteken 7-VGF-41. Het voertuig dat ingericht is voor het vervoer van een gehandicapte jongen, staat landelijk gesignaleerd.

De 40-jarige bewoonster ontdekte vanmorgen dat er ingebroken was in de woning. De inbraak heeft plaats gevonden tussen middernacht en 07.30 uur. Vermoedelijk hebben de daders een afvalcontainer gebruikt om op de achterplaats te komen. Via de achterdeur lukte het de woning binnen te komen. Uit het pand werden diverse goederen, waaronder de autosleutels weggenomen. De auto die geparkeerd stond op een nabij gelegen
parkeerterrein bleek gestolen te zijn.

Sigaretten buit na inbraak supermarkt

MOERGESTEL - Bij een inbraak in een supermarkt aan de Raadhuisstraat hebben de daders een hoeveelheid sigarettenpakjes buit gemaakt. Rond 04.00 uur werd de ruit van de toegangsdeur met een steen geforceerd. Vervolgens hebben de daders in de zaak diverse kastjes open gebroken waarin de pakjes sigaretten opgeslagen lagen. De politie onderzoekt de inbraak en vraagt getuigen zich te melden via het algemene nummer: 0900-8844

auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 29-04-2010 12:11 | © Regio Midden en West Brabant |