Gemeente Brummen


Taakverdeling binnen nieuw college bekend

(Oorspronkelijke publicatie datum: 29-04-2010)

Dinsdagavond 27 april zijn Frans Bruning, Bart Elbers, Louke van Wensveen en Greetje Verver benoemd tot wethouder van de gemeente Brummen. Op woensdagochtend 28 april is het nieuwe college onder leiding van burgemeester Niels Joosten voor de eerste maal voor vergadering bijeen geweest. Tijdens deze vergadering heeft het college haar portefeuilleverdeling vastgesteld. De portefeuilleverdeling die is overeengekomen tussen de twee partijen is als volgt:

Burgmeester Joosten:
Algemeen bestuurlijke zaken, Bestuurlijke vernieuwing, Burgerzaken, Klachten en bezwaren, Wet op de lijkbezorging, Uitvoering vreemdelingenwet, Openbare orde en integraal veiligheidsbeleid, Brandweer en rampbestrijding, Regio Stedendriehoek, Coördinatie wijkraden, Voorlichting en communicatie, Handhaving en Internationale contacten.
Wethouder Frans Bruning
Sociale zaken, Sociale werkvoorziening, Arbeidsmarktbeleid, Volwasseneducatie, Subsidiebeleid, Wet maatschappelijke ondersteuning, Jeugdbeleid, Inburgering, Welzijnsaccommodaties/Kulturhus, Kunst en cultuur, Bevolkingsparticipatie, Dierenwelzijn en wijkraden Dorpsraad Eerbeek/Hall en Leuvenheims Belang.
Wethouder Bart Elbers
Financiën, Bouwgrondexploitatie, Personeel en organisatie, Huisvesting bestuursdienst, Verkeer en vervoer, Riolering, Wegen, Groen/begraafplaatsen/water, Afval, Economische zaken, IJsselsprong en wijkraden Eerbeek Zuid en Brummen Centraal.
Wethouder Louke van Wensveen
Duurzaamheid, Ruimtelijke ordening, Volkshuisvesting, Bouw- en woningtoezicht, Monumenten, Milieu, Plattelandsontwikkeling, Recreatie en toerisme, Centrumplannen en wijkraad Oeken-Voorstonden-Broek. Wethouder Greetje Verver-Drenth
Onderwijs (inclusief Integraal Huisvestingsplan), Leerplicht en leerlingenvervoer, Kinderopvang, Volksgezondheid, Sport, Muziekonderwijs en wijkraden Rhienderen, Oliemolen en Kleine Kernen Kommissie Empe/Tonden.

Bestuursakkoord
Lokale Partij IPV en VVD hebben dinsdagavond 27 april ook hun bestuursakkoord op hoofdlijnen 2010-2014 officieel aangeboden aan burgemeester Niels Joosten in zijn hoedanigheid als voorzitter van de gemeenteraad. De raad gaat deze naar verwachting bespreken op donderdagavond 27 mei. Dit gebeurt in de vorm van een opiniërende raadsvergadering in het Tjark Rikscentrum in Eerbeek. De bijeenkomst begint om 20.00 uur en is uiteraard openbaar. Iedereen is van harte welkom deze bij te wonen en zijn of haar oordeel of gedachten over dit akkoord kenbaar te maken. Het bereikte (concept-) akkoord is voor belangstellenden hier te raadplegen.