Gemeente Maassluis

Lintjesregen in Maassluis

lintjes.jpg

Bij de algemene decoratieverlening 2010 op donderdag 29 april hebben 14 inwoners van Maassluis een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Mevrouw M.J. Bos-Dijkshoorn is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw Bos heeft zich gedurende een zeer lange periode verdienstelijk gemaakt
voor het Nederlandse Rode Kruis.

Mevrouw Bos is gedurende 32 jaar zeer actief als vrijwilliger binnen de Sociaal contact groep Maassluis van het Nederlandse Rode Kruis, district Nieuwe Waterweg Noord.

Zij brengt vrijwel dagelijks huisbezoeken aan de veelal chronisch zieke of gehandicapte cliënten om hen ondersteuning en afleiding te geven en hen te helpen met creatieve activiteiten.

Wekelijks woont zij het overleg bij van de Sociaal contact groep, soms een thema ochtend.

Bij charitatieve markten en stadsfeesten in de regio verkoopt zij materialen van het Rode Kruis.

Ieder jaar begeleidt zij de jaarlijkse contactdag voor de cliënten, een dag uit met een bustocht.

Mevrouw Bos is een gewaardeerde vrijwilliger, rustig en plezierig in de omgang en je kunt altijd een beroep op haar doen.

Daarnaast is mevrouw Bos sinds 1989 actief als vrijwilliger voor het verpleeghuis DrieMaasHave. Zij zet zich met name in voor de kerkdienst en de gespreksgroep van de geestelijke verzorging.

De heer P.G. Broekman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Broekman is gedurende een lange periode zeer actief voor het vluchtelingenwerk in Maassluis.

De Stichting Begeleiding Vluchtelingen Maassluis werd in 1992 opgericht met als doel om de toenemende stroom van vluchtelingen in Maassluis zo goed mogelijk te begeleiden.

De naam van de stichting is inmiddels gewijzigd in VluchtelingenWerk Maasdelta.

De heer Broekman werd na zijn VUT in 1992 vrij snel actief in het helpen van vluchtelingen en tekende in 1993 officieel een vrijwilligerscontract bij deze stichting.

Zijn voornaamste werkzaamheden bestaan uit de eerste opvang fase van de nieuwkomers; het betreft hier het leggen en onderhouden van contact met vele betrokken instanties en het zoeken en inrichten van huisvesting.

Ook als deze mensen na al enige tijd in Maassluis wonen en een andere begeleider van de VWM actief wordt, blijft de heer Broekman hen dikwijls bijstaan.

De WVM roemt de heer Broekman in dit verband als een altruïstische, sociaal bewogen veelzijdige man.

Ook buiten het vluchtelingenwerk is de heer Broekman maatschappelijk actief geweest.

In de periode tussen 1957 en 1992 was de heer Broekman actief lid van de CNV Hout- en bouwbond. Hij was onder meer penningmeester en sociaal vertegenwoordiger in Maassluis.

Voor zijn 25 jarig lidmaatschap ontving hij een gouden speld.

Van 1959 tot 1965 was de heer Broekman diaken bij de gereformeerde kerk te Maassluis; hij bezocht gemeenteleden die extra ondersteuning nodig hadden.

Vanaf jonge leeftijd tot zijn 57^e jaar was de heer Broekman actief als voetballer bij de Maaslandse Voetbalvereniging MVV `27. Nadien was hij tot 2005 actief als grensrechter.

Nog steeds is de heer Broekman ieder weekend op het voetbalveld te vinden.

Mevrouw D.J. Cats-Tuitel is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw Cats heeft zich gedurende een lange periode verdienstelijk gemaakt voor de plaatselijke samenleving en met name voor de Voedselbank in Maassluis.

Nadat in 2003 in Rotterdam de Voedselbank Nederland werd opgericht volgde in 2004 een uitdeelpunt in Maassluis; er werd gestart met 4 huishoudens.

Mevrouw Cats werd in 2004 vrijwilliger bij de Voedselbank Maassluis; in 2005 werd zij voorzitter van het bestuur, welke functie zij sindsdien bekleedt.

Mevrouw Cats coördineert alle werkzaamheden van de Voedselbank en stuurt de hele organisatie aan.

Onder haar bezielende leiding steeg het aantal huishoudens tot 138 en het aantal vrijwillige medewerkers tot ruim 25; in de afgelopen vijf jaar hebben ongeveer 350 huishoudens gebruik gemaakt van de Voedselbank Maassluis.

De Voedselbank beschikt momenteel over een goede organisatie, adequate huisvesting, een goed en gevarieerd aanbod van voeding en andere levensmiddelen, uitstekende contacten met de hulpverlenende instanties en voldoende financiële middelen.

Dit succes is in belangrijke mate bewerkstelligd door mevrouw Cats.

Gesteld kan worden dat mevrouw Cats in relatief korte tijd een enorme prestatie heeft geleverd voor het welzijn van veel minder bedeelde inwoners van Maassluis; in 2007 werd zij in Maassluis gekozen tot de vrijwilliger van het jaar.

Behalve voor de Voedselbank is mevrouw Cats ook op andere gebieden maatschappelijk actief.

Sinds 1987 heeft zij bijna onafgebroken vrijwilligerswerkzaamheden gedaan voor de Gereformeerde Kerk te Maassluis. In 1987 begon zij als lid van de liturgiecommissie.

Vanaf 1993 deed zij mee aan de kindernevendienst en aansluitend de jeugdnevendienst.

Vanaf 1994 werkt zij mee aan het liturgisch bloemschikken.

Sinds 2004 leidt zij de catechese voor mensen met een verstandelijke handicap; deze catechese gaat uit van de Raad van Kerken.

Tenslotte is zij sinds 2008 diaken binnen de wijkkerkenraad Centrum- Immanuelkerk van de Protestantse Gemeente Maassluis.

Mevrouw Cats is sinds 2006 als vrijwilliger werkzaam bij de Stichting Vluchtelingenwerk Maasdelta, locatie Maassluis. Zij geeft taalles aan cliënten die de Nederlandse taal (nog) niet machtig zijn en begeleidt cliënten die zich voorbereiden op het inburgeringexamen.

Mevrouw Cats vertegenwoordigt voorts de stichting in de Cliëntenraad van de gemeente Maassluis.

De heer J.M. van Dijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Van Dijk is gedurende een lange periode actief voor de samenleving in het Westland en in Maassluis.

De heer Van Dijk was van 1983 tot 2008 instructeur reanimatie bij de Nederlandse Hartstichting. Voor tal van organisaties, waaronder de politie, bejaardenhuizen, kraamhulp enz verzorgde hij de cursussen reanimatie.

Bij zijn afscheid na 25 jaar trouwe dienst ontving de heer Van Dijk een oorkonde van de Hartstichting.

Van 1985 tot 2003 was de heer Van Dijk lid van de EHBO vereniging Glazen Stad te Naaldwijk.

Hij verzorgde de cursussen reanimatie voor de leden; deze cursussen maakten toen nog geen deel uit van het EHBO examen.

Tevens was de heer Van Dijk van 1998 tot 2000 lid van het bestuur.

De heer Van Dijk heeft zich vele jaren actief, en doet dat nog steeds, ingezet als vrijwillig/kaderlid voor FNV Bouw.

Sinds 2001 geeft hij als gastdocent les bij opleidingen in de bouw- en houtnijverheid.

Sinds 2004 maakt hij deel uit van één van de busploegen van FNV Bouw; de busploegen bezoeken bouwplaatsen en bedrijven om voorlichting te geven aan leden (en niet-leden).

Sinds 2001 is de heer Van Dijk als vrijwilliger werkzaam voor de FNV Belastingservice.

Sinds 2003 is de heer Van Dijk Ambassadeur van de Senior Web. Van 2003 tot 2007 gaf hij als assistent docent computerles aan ouderen, eerst in het leercentrum in Naaldwijk en daarna in Maassluis. Technische problemen met de computers worden door hem opgelost.

Sinds 2004 is de heer Van Dijk als technisch man toegevoegd aan het bestuur van de Vereniging van Eigenaren Oleanderpark gebouw 2. Naast allerlei klussen in en rond het gebouw zorgt de heer Van Dijk voor de contacten met de technische bedrijven en het schoonmaakbedrijf. Tevens is hij bestuurslid van de Vereniging van Eigenaren van de garage.

Tenslotte is de heer Van Dijk sinds begin dit jaar vrijwilliger in de koffiecorner van het verpleeghuis De Naaldhorst te Naaldwijk.

Mevrouw M. Euser-van de Graaf is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw Euser heeft zich gedurende een lange periode verdienstelijk gemaakt voor de plaatselijke samenleving in Maassluis.

Mevrouw Euser is vanaf 1993 tot heden bestuurslid van de PBVM.

Zij vervulde in het bestuur onder meer de functies van voorzitter en penningmeester. Binnen de organisatie van de PBVM vervulde en vervult zij vele werkzaamheden.

Zo heeft zij onder meer de klachtentelefoon opgezet en bemand, de contacten onderhouden met de huisartsen en informatie verzameld voor de Nieuwsbrief.

Mevrouw Euser is vanaf 1988 tot heden actief en meelevend lid van het CDA te Maassluis.

In deze periode is mevrouw Euser steeds betrokken geweest bij het CDA-Vrouwenberaad.

Sinds 1997 is zij lid van de commissie Milieu van de Maassluise Vrouwenraad (MVR).

Zowel bij het CDA als de MVR heeft mevrouw Euser zich doen kennen als een zeer actieve en maatschappelijk betrokken vrijwilliger.

Mevrouw Euser is van 1995 tot heden als vrijwilliger actief in het Gemeentemuseum te Maassluis. Zij draagt zorg voor het conserveren van de vele bezittingen van het museum.

Daarnaast zet zij zich in voor bijzondere gebeurtenissen in het museum, zoals tentoonstellingen en dergelijke.

Namens het Gemeentemuseum heeft mevrouw Euser sind de oprichting in 2004 zitting in het bestuur van de Stichting Kuiperij Ankerstraat, een voormalige kuiperij die huisvesting biedt aan vele culturele activiteiten in Maassluis.

Tenslotte is mevrouw Euser van 1972 tot 1997 als vrijwilliger actief geweest bij de Hervormde Gemeente De Ark te Maassluis. Zij heeft onder meer een oppasdienst opgezet en geleid en bezoeken afgelegd aan zieken en ouderen.

Mevrouw C.J. van der Eijk-Spuij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw Van der Eijk heeft zich vele jaren verdienstelijk gemaakt voor de Protestantse Gemeente te Maassluis.

Mevrouw Van der Eijk begon haar activiteiten voor de wijkgemeente De Ark als leidster van de zondagschool 't Mosterdzaadje.

Zij is vanaf ca 1990 tot heden actief als gastvrouw bij de Open Ark bijeenkomsten in het kerkgebouw De Ark. Deze bijeenkomsten voor ouderen, die elke dinsdagmorgen worden gehouden, bieden niet alleen de mogelijkheid om elkaar te ontmoeten, maar ook gelegenheid tot tal van activiteiten.

In 1992 werd mevrouw Van der Eijk ouderling van de wijkgemeente De Ark en houdt zij zich sindsdien bezig met de organisatie van huisbezoeken; zelf legt zij ook vele huisbezoeken ad. Zij vervult deze functie zonder onderbreking tot heden.

Na het besluit in 2000 om geen betaalde koster meer te aan te stellen was mevrouw Van der Eijk een van de initiatiefnemers van een vrijwillige schoonmaakploeg voor het kerkgebouw; zij maakt sindsdien onafgebroken deel uit van deze schoonmaakploeg.

Voorts is zij sinds 2002 actief voor de maaltijdgroep Samen Op De Aarde.

Mevrouw Van der Eijk is sinds 2004 lid van de Raad van Kerken te Maassluis. Zij maakt deel uit van de liturgiecommissie die de oecumenische vieringen voorbereidt. Zij zorgt hierbij onder meer voor de (bezorging van) de schriftelijke informatie.

Tenslotte was mevrouw Van der Eijk van 1976 tot 2006 actief als vrijwilliger voor de voetbalvereniging Excelsior Maassluis. In deze periode heeft zij onafgebroken enkele keren per week de kleedlokalen en de kantine schoongemaakt. Daarnaast verrichtte zij keukendienst op alle zaterdagen van het voetbalseizoen.

De heer K. Goedhart is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Goedhart is een lange periode actief in het maatschappelijk leven in Maassluis en omgeving en met name voor de Rotary in Nederland.

De heer Goedhart is sinds 1985 een uiterst actief lid van de Rotaryclub Maassluis.

Binnen de Rotaryclub Maassluis vervulde hij zeer vele (bestuurs)functies, waaronder het voorzitterschap van het bestuur. Voor zijn verdiensten voor de Rotaryclub Maassluis werd de heer Goedhart in 2000 benoemd tot Paul Harris Fellow.

De heer Goedhart was van 2001 tot 2007 lid van de commissie The Rotary Foundation van district 1600. Dit is een aparte stichting die via Rotary kanalen humanitaire en educatieve programma's opzet.

Van 2002 tot 2005 was hij assistent Gouverneur van district 1600 en droeg hij bij aan het goed functioneren van de Rotaryclubs in het district. Hij vertegenwoordigde het District bij tal van officiële gelegenheden.

Voor zijn verdiensten voor het district werd de heer Goedhart in 2007 nogmaals benoemd tot Paul Harris Fellow (met diamant).

In 1973 was de heer Goedhart een van de oprichters van de Juniorkamer Maassluis.

Bij de oprichting was hij lid van het bestuur. De heer Goedhart was lid van de Juniorkamer tot hij in 1979 om leeftijdsredenen afscheid nam.

Van 1988 tot 2008 was de heer Goedhart coördinator van de collecte in Maassluis voor de Brandwondenstichting. De collectanten waren vooral afkomstig van de Brandweer Waterweg en de Rotaryclub Maassluis.

De heer Goedhart is sinds 1996 lid van het bestuur (thans raad van toezicht) van het RIAGG Rijnmond.

De heer Goedhart was van 1997 tot 2005 bestuurslid van de bibliotheek Maassluis/Maasland en van 2005 tot 2007 van de bibliotheek Maassluis/Midden-Delfland.

In deze periode is hij tevens een aantal jaren penningmeester/secretaris geweest (2001 - 2005). Hij heeft onder meer in belangrijke mate bijgedragen aan de sponsorwerving voor de bibliotheek.

Sedert zijn pensionering verleent de heer Goedhart hand- en spandiensten voor de Rabobank. Sinds 2000 heeft hij een adviesbureau en geeft hij onder meer voor personeel van de Rabobank Cursussen Pensioen in Zicht.

Sinds 2003 is de heer Goedhart fondsenwerver voor de Stichting Hollands Glorie te Maassluis. Dankzij zijn goede contacten bij het (plaatselijk) bedrijfsleven heeft de heer Goedhart veel sponsorgeld binnengebracht. Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan van de stichting organiseerde hij een uiterst lucratief benefietdiner.

Sinds 2006 is de heer Goedhart penningmeester van het bestuur van de Stichting Nationaal Sleepvaart Museum te Maassluis. Naast de gebruikelijke taken als penningmeester vervaardigt hij zich onder meer de nieuwsbrief aan de donateurs.

Tenslotte is de heer Goedhart sinds 2007 penningmeester van de Stichting Henk Fortuin te Maassluis. De heer Goedhart stond aan de basis van deze stichting die het werk van de in 2007 overleden kunstenaar Henk Fortuin in stand wil houden en onder een breed publiek wil brengen.

Mevrouw G. Hanneman-de Jong is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw Hanneman heeft zich gedurende een lange periode ingezet voor de promotie en de historie van de stad Maassluis. Vooral na haar pensionering als voorlichtingsambtenaar bij de gemeente Maassluis heeft zij haar schriftelijke en mondelinge vaardigheden geheel belangeloos beschikbaar gesteld voor veel organisaties in de stad Maassluis.

Van 1979 tot 1983 verzorgde mevrouw Hanneman de publiciteit voor de Orgelcommissie van de Groote Kerk te Maassluis. In deze periode was Feike Asma organist en bespeelde hij het beroemde Garrels-orgel.

Mevrouw Hanneman heeft gezorgd voor heel veel publiciteit rondom het 250 jarig bestaan van het Garrels-orgel in 1982.

Sinds 2008 is zij wederom actief voor de Orgelcommissie van de Groote Kerk.

Van 1994 tot 1997 was mevrouw Hanneman vrijwilliger bij de Stichting VluchtelingenWerk Maassluis. Zij vervulde hier vele taken waaronder het opmaken en redigeren van het contactblad voor vluchtelingen en medewerkers.

Van 1997 tot 2006 was mevrouw Hanneman secretaris van het bestuur van de Historische Vereniging Maassluis. Naast het secretariaatswerk leverde zij vele bijdragen aan de Historische Schetsen van de vereniging.

Sinds 1998 levert mevrouw Hanneman vele bijdragen aan de Maassluise Courant De Schakel. Haar vaste rubriek "Toen was Geluk" wordt zeer gewaardeerd.

Verder levert mevrouw Hanneman vele bijdragen over historische onderwerpen en tal van culturele activiteiten.

Vanaf de oprichting in 1999 is mevrouw Hanneman betrokken bij de totstandkoming van producten en uitgaven van de Stichting Promotie Maassluis. Zij heeft veel tijd besteed aan het redigeren van stadsfolders, stadsroutes, website enz. Op verzoek van de Stichting ontwierp zij een stadswandeling, de "Maarten 't Hartroute".

Sinds 2002 is mevrouw Hanneman actief als vrijwilliger bij het verpleeghuis Driemaashave te Maasluis. Naast hulp bij zorgtaken heeft zij zich ingezet voor de redactie van de vrijwilligersnieuwsbrief.

Sinds 2004 levert mevrouw Hanneman bijdragen aan de publiciteit van het gemeentemuseum te Maassluis. Van haar rijke historische kennis en haar talent om deze kennis te verwoorden wordt dankbaar gebruik gemaakt; aan de tentoonstellingen over Maarten "t Hart leverde zij belangrijke bijdragen.

Sinds de oprichting in 2004 heeft mevrouw Hanneman zitting in het bestuur van de Stichting Kuiperij Ankerstraat, een voormalige kuiperij die huisvesting biedt aan vele culturele activiteiten in Maassluis. Aanvankelijk was zij vertegenwoordiger van de Historische Vereniging Maassluis; thans vervult zij op persoonlijke titel de functie van secretaris.

Sinds de oprichting in 2006 is mevrouw Hanneman actief voor het Wooninformatiecentrum Maassluis. Zij zorgt onder meer voor lezingen en stadswandelingen door Maassluis.

Deze lezingen en rondleidingen hebben onder meer betrekking op werk van Maarten 't Hart en historische sleepboten in de haven van Maassluis.

Van 2007 tot 2008 maakte mevrouw Hanneman deel uit van een werkgroep die de herdenking organiseerde van het bombardement in 1943 op Maassluis.

Het bestaande monument bij de Groote Kerk werd hiertoe uitgebreid. Mevrouw Hanneman leverde vele bijdragen aan de publiciteit rondom de herdenking.

Tenslotte heeft mevrouw Hanneman activiteiten ontplooid voor de Partij van de Arbeid, de Wereldwinkel Maassluis en de Zonnebloem afdeling Maassluis. Van deze laatste organisatie is zij enige jaren voorzitter geweest.

Mevrouw J.R. Hoek-Luijendijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw Hoek heeft zich gedurende een zeer lange periode verdienstelijk gemaakt voor het Nederlandse Rode Kruis.

Mevrouw Hoek is gedurende 25 jaar zeer actief als vrijwilliger binnen de Sociaal contact groep Maassluis van het Nederlandse Rode Kruis, district Nieuwe Waterweg Noord.

Zij brengt vrijwel dagelijks huisbezoeken aan de veelal chronisch zieke of gehandicapte cliënten om hen ondersteuning en afleiding te geven en hen te helpen met creatieve activiteiten.

Wekelijks woont zij het overleg bij van de Sociaal contact groep, soms een thema ochtend.

Mevrouw Hoek vertegenwoordigt het district bij regionale themadagen en vergaderingen.

Voorts is zij Iedere week vrijwilliger voor recreatieve activiteiten voor ouderen in het zorgcentrum de Tweemaster

Bij charitatieve markten en stadsfeesten in de regio zorgt mevrouw Hoek voor de inkoop en verkoop van de materialen van het Rode Kruis

Ieder jaar begeleidt zij de jaarlijkse contactdag voor de cliënten, een dag uit met een bustocht.

Mevrouw Hoek is een waardevolle en zorgzame vrijwilliger die veel gedaan heeft voor het Rode Kruis.

Mevrouw J. Kardas-Ouwendijk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw Kardas heeft zich gedurende een zeer lange periode verdienstelijk gemaakt voor het Nederlandse Rode Kruis.

Mevrouw Kardas is gedurende 29 jaar zeer actief als vrijwilliger binnen de Hulpverlening groep Maassluis van het Nederlandse Rode Kruis, district Nieuwe Waterweg Noord.

Zij volgt sinds 1980 de EHBO cursussen, waaronder herhalingslessen en thema lessen en draagt tijdens deze cursussen zorg voor de catering.

Sinds 1990 is mevrouw Kardas vrijwilliger Opvang en Verzorging , een rampenhulpverleningstaak van het Rode Kruis, waarvoor zij ieder jaar herhalingscursussen en oefeningen moet volgen.

Sinds 1999 is mevrouw Kardas vrijwilliger bij het project Roemenie en draagt zij zorg voor het inpakken en sorteren van kleding. Zelf is zij twee maal mee geweest naar Roemenie om de omstandigheden in een bejaardenhuis te verbeteren.

Van 2006 tot 2009 was mevrouw Kardas gastvrouw voor de ouderensociëteit in het Rode Kruisgebouw locatie Maassluis en was zij belast met de opvang en begeleiding van ouderen en gehandicapten.

Sinds 2007 vervoert mevrouw Kardas samen met haar man mensen met een beperking in een rolstoelbus naar onder meer Rode Kruis hotels.

Mevrouw Kardas is een vrijwilliger met echte Rode Kruis opvattingen, zoals zorg voor een ander.

Mevrouw J.J.J. Mokoginta-Heinecke is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Mevrouw Mokoginta heeft zich gedurende een lange periode buitengewoon verdienstelijk gemaakt voor het culturele leven in Maassluis.

Mevrouw Mokoginta is ruim 50 jaar actief als beeldend kunstenaar en heeft zich gedurende deze lange periode zeer verdienstelijk gemaakt voor de beeldende kunst.

Zij is een veelzijdige en productieve kunstenaar. Van haar hand komen vele portretten van kinderen en volwassenen, schetsen van mensen in beweging, naakten, mensen uit andere culturen, enz. Voorts heeft mevrouw Mokoginta zich bekwaamd als modeontwerper.

Van 1976 tot 1994 was mevrouw Mokoginta lid van de CRM. Zij vertegenwoordigde in de CRM de plaatselijke kunstenaars en de plaatselijke musea.

Tevens was zij lid van diverse werkgroepen uit de CRM zoals de werkgroep Kunstzinnige Vorming en Beeldende Kunst.

Op verzoek van de CRM organiseerde mevrouw Mokoginta exposities van de Maassluise kunstenaars in Theater Schuurkerk te Maassluis.

Sinds 2005 is mevrouw Mokoginta extern lid van de werkgroep die het "Douanehuisje" aan de Haven te Maassluis exploiteert als atelier- en werkruimte voor de plaatselijke kunstenaars.

Na haar vertrek uit de CRM ontving mevrouw Mokoginta in 1996 de culturele prijs van de CRM.

Mevrouw Mokoginta was van 1978 tot 1992 bestuurslid van de Vereniging Vrienden van het Gemeentemuseum Maassluis; van 1986 tot 1992 in de functie van voorzitter.

Mevrouw Mokoginta is sinds 1982 vakdocent voor het ouderenwerk in Maassluis; zij geeft teken- en schilderlessen aan een groot aantal Maassluizers van 55 jaar en ouder.

Mevrouw Mokoginta was in de tachtiger jaren actief lid van de toenmalige theatergroep Argeloos in Maassluis en trad onder meer op als figurant op in de speelfilm Spetters van Paul Verhoeven.

Tenslotte is mevrouw Mokoginta sinds 2009 actief als vrijwilliger in het Taalproject van VluchtelingenWerk Maassluis.

De heer J.F. Scheerstra is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.
De heer Scheerstra heeft zich ruim 30 jaar ingezet voor de VVD en het gemeentebestuur van Maassluis.

De heer Scheerstra is sinds 1977 een zeer actief lid van de VVD, afdeling Maassluis.

In zijn eerste lidmaatschapsjaar werd hij gelijk betrokken bij de opstelling van het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraad.

In 1978 werd hij secretaris van het bestuur van de afdeling, welke functie hij vervulde tot hij in 1981 lid werd van de gemeenteraad; als fractievoorzitter in de gemeenteraad bleef hij van 1981 tot 2005 als adviseur verbonden aan het bestuur en was hij met veel inbreng aanwezig bij nagenoeg alle vergaderingen.

De heer Scheerstra vertegenwoordigde de afdeling Maassluis vele malen bij partijvergaderingen van de landelijke VVD, de kamercentrale Dordrecht, enz., enz.

Bij deze vergaderingen bracht hij de Maassluise standpunten met veel verve naar voren. Voor zijn verdiensten werd de heer Scheerstra in 2001 door de Kamercentrale Dordrecht onderscheiden met de Van Scherpenberg Communicatieprijs.

De heer Scheerstra was enkele jaren lid van de werkgroep uit de Vereniging van Staten- en Raadsleden die het Modelverkiezingsprogramma voor de Gemeenteraad heeft opgesteld.

De heer Scheerstra werd in het voorjaar van 1981 lid van de gemeenteraad van Maassluis.

In het najaar van 1981volgde zijn verkiezing tot voorzitter van de VVD-fractie, welke functie hij onafgebroken heeft vervuld totdat hij in 2005 werd benoemd tot wethouder van Maassluis.

De heer Scheerstra vervulde zowel het raadslidmaatschap als het fractievoorzitterschap met zeer veel inzet en op uitstekende wijze. Hij was lid van zeer vele commissies en vertegenwoordigde de gemeente in vele samenwerkingsverbanden.

Door het tussentijds terugtreden van de toenmalig VVD wethouder werd de heer Scheerstra in 2005 wethouder van Maassluis. Hij vervult deze functie sindsdien onafgebroken, maar zal aan het einde van de huidige raadsperiode in 2010 zijn functie neerleggen.

Ook als wethouder van onder meer Financiën valt de heer Scheerstra op door zijn inzet en goede functievervulling, is hij lid van vele commissies en vertegenwoordigt hij het gemeentebestuur van Maassluis in vele samenwerkingsverbanden.
Daarnaast heeft hij zich van 2004 tot heden met buitengewoon veel inzet beijverd voor de historische zeehaven van Maassluis. Mede dankzij deze inzet is de Maassluise haven in die periode ontwikkeld tot een museumhaven voor historische sleepboten. Op dat gebied heeft de haven van Maassluis een rijke historie getuige de aanwezigheid van het Nationaal Sleepvaartmuseum en vele historische schepen. De heer Scheerstra was in 2006 gedurende 25 jaar verbonden aan het gemeentebestuur. Ter gelegenheid hiervan werd hij in dat jaar onderscheiden met de erepenning van de gemeente Maassluis.

In de periode van 1973 tot 2004 was de heer Scheerstra werkzaam hij de Duinwaterleiding van Den Haag en het Duinwaterleidingbedrijf Zuid-Holland.

Hij vervulde hier diverse functies op directieniveau. Dankzij zijn goede functioneren werd de heer Scheerstra onder meer vennootschapsecretaris en secretaris van de Raad van Commissarissen en de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.

De heer Scheerstra vervulde diverse nevenfuncties in de Drinkwatersector.

Van 1990 tot 2004 was hij lid van het College van Bedrijfsjuristen van de Vereniging van Waterbedrijven in Nederland (VEWIN). Tevens was hij examinator rechts- en wetkennis Middelbare en Hogere Waterleidingtechniek.

In dezelfde periode was hij lid van de Raad van Advies en voorzitter van de Commissie Mededinging van de VEWIN.

Voorts was de heer Scheerstra vanaf 1990 tot 2004 (plv)lid van de Commissie van Beroep Keuringsinstituut voor Waterleidingartikelen (KIWA)

Als functionaris bij een van de grotere waterleidingbedrijven in Nederland had de heer Scheerstra veel inbreng in deze functies.

Tenslotte is de heer Scheerstra sinds 1992 lid van de huurdersvereniging Merellaan en de Beheerscommissie Merellaan.

Mevrouw N.H. Vijfvinkel-van de Akker is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Vijfvinkel heeft zich gedurende een zeer lange periode verdienstelijk gemaakt voor het Nederlandse Rode Kruis.

Mevrouw Vijfvinkel is gedurende 18 jaar zeer actief als vrijwilliger binnen de Hulpverlening groep Maassluis van het Nederlandse Rode Kruis, district Nieuwe Waterweg Noord.

Sinds 1990 is mevrouw Vijfvinkel vrijwilliger Opvang en Verzorging , een rampenhulpverleningstaak van het Rode Kruis, waarvoor zij ieder jaar herhalingscursussen en oefeningen moet volgen.

Sinds 1991 is mevrouw Vijfvinkel vrijwilliger bij de hulpverlening in Maassluis en is zij veelvuldig ingezet bij sport- en stadsevenementen in Maassluis.

Sinds 2000 is zij medewerker bij de Rode Kruis kraam bij PR activiteiten.

In 2002 en 2003 heeft mevrouw Vijfvinkel EHBO taken uitgevoerd bij de Roparun tussen Rotterdam en Parijs.

Van 2006 tot 2009 was mevrouw Vijfvinkel betrokken bij de ouderensociëteit in het Rode Kruis gebouw locatie Maasluis en droeg zij zorg voor creatieve middagen voor ouderen en gehandicapten.

Tenslotte is mevrouw Vijfvinkel sinds 2005 actief als chauffeur van de bewonersbus van het verpleeghuis DrieMaasHave in Maassluis.

Mevrouw Vijfvinkel heeft zich doen kennen als een vrijwilliger die zeer positief bijdraagt aan alle activiteiten van het Rode Kruis.

De heer O. Zeegers is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De heer Zeegers heeft zich gedurende een lange periode buitengewoon verdienstelijk gemaakt voor het culturele leven in Maassluis.

De heer Zeegers is ruim 35 jaar actief als geweest als keramist en heeft zich gedurende deze lange periode zeer verdienstelijk gemaakt voor de ceramische kunst.

Sinds 1972 vervaardigde hij samen met zijn vrouw keramiek. De door de heer Zeegers op de schijf gedraaide vormen werden door zijn vrouw geglazuurd. Hun werk werd getoond in een 60-tal musea, galeries en kunstzaken, o.a. te Maassluis, Schiedam, Amsterdam.

In 2007 moest de heer Zeegers wegens omstandigheden stoppen met het, samen met zijn vrouw, maken van keramiek. Sindsdien werpt hij zich op zijn tweede passie, schilderen.
De heer Zeegers was van 1994 tot 1998 lid van de CRM in de functie van secretaris van het bestuur. Hij vervulde binnen het bestuur een prominente rol en ontwikkelde vele initiatieven.

Een daarvan was de instelling van de culturele prijs waarbij hij bij de uitreiking een belangrijke rol vervulde en die hij zelf ontving in 1996.

De heer Zeegers was betrokken bij tal van activiteiten van het gemeentemuseum te Maassluis.

Hij was met zijn vrouw een regelmatige exposant in het museum.

In 1970 stond de heer Zeegers aan de basis van een zeer belangrijke schenking aan het museum, te weten de collectie van Jacques de Vries uit Delft.

Hij was zeer betrokken bij de uitwisselingstentoonstellingen in de zusterstad Hatvan in Hongarije.

Vanaf de oprichting in 1970 was hij actief voor de gemeentelijke kunstuitleen; na de privatisering van de kunstuitleen in 2007 werd hij vrijwilliger bij de geprivatiseerde Kunstuitleen Maassluis.

Sinds 1980 is de heer Zeegers actief voor het creatief en Educatief Centrum Klei en Kleur in Maassluis. Gedurende lange tijd huurde hij atelierruimte bij Klei en Kleur; hij vervulde daarbij, omdat hij vaak in het gebouw aanwezig was, voor hem vanzelfsprekend de huismeestertaken. Op verzoek van het bestuur vervult hij deze taken nog steeds.

In 1996 was de heer Zeegers een van de oprichters van het Platform Interactieve Culturele Ontmoeting (PICO) in Maassluis. Dit platform werd opgericht om de allochtone inwoners van Maassluis meer te betrekken bij het culturele aanbod in Maassluis.

De heer Zeegers was lid van dit platform tot de opheffing in 2006; vele van de door PICO gerealiseerde projecten zijn door hem geïnitieerd.

Van 2000 tot 2007 was de heer Zeegers lid van de werkgroep Letteren.

Deze werkgroep bestond uit vertegenwoordigers van culturele instellingen in Maassluis en heeft zich ingezet om jong talent op het gebied van cultuur, literatuur en poëzie een podium te bieden. Na de opheffing van de werkgroep in 2007 vormde de heer Zeegers een nieuwe groep, de poëziewerkplaats, waarvoor hij tot heden actief is.