Gemeente Tiel


Plantvakken worden gazon

Langs een aantal hoofdwegen van Tiel geeft de beplanting een rommelig en kaal beeld. De beplanting heeft veel te lijden van het strooizout in de winter. Ieder jaar kost het herstel van de plantvakken veel geld. Daarnaast heeft een groot aantal vakken te kampen met woekeronkruiden, die moeilijk te bestrijden zijn zonder het gebruik van chemische middelen. Ook wordt de beplanting op sommige plekken te hoog, waardoor de verkeersveiligheid in het geding komt. Drie redenen voor de gemeente om deze plantvakken aan te pakken, door ze om te vormen naar gazon.

Door het gras wordt het beeld verfraaid. Gras heeft veel minder last van strooizout. Ook in de wintermaanden krijgt de weg een groen uiterlijk. Er ontstaat meer eenheid en de verkeerveiligheid verbetert. Voor een verzorgd beeld, wordt het gras met regelmaat gemaaid. De bomen blijven staan.

De plantvakken, die gazon gaan worden, zijn:

* Predikbroedersweg; plantvakken aan beide zijden, tussen de rijbaan en het fietspad.

* Laan van Westroijen tussen de Groenendaallaan en de Rivierenlandlaan; plantvakken aan beide zijden, tussen de rijbaan en het fietspad.

* Nieuwe Tielseweg tussen de Burgemeester Van Altenastraat en de Heiligestraat; plantvakken aan de noordzijde van de rijbaan.
* Kastanjelaantje; plantvak achter de muur van het voormalige burgerweeshuis.

Naar verwachting gaan in juni-juli 2010 de werkzaamheden plaatsvinden. Tijdens de werkzaamheden zal de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk beperkt worden. Heeft u vragen? Neem dan contact op met de heer Jonathan van der Meijden, email: jvdmeijden@tiel.nl, telefoonnummer: (0344) 63 74 10.