Gemeente Hulst

Lintjesregen 2010

Lintjesregen 2010

Uitreiking Koninklijke Onderscheidingen tijdens Lintjesregen 2010

Namens Hare Majesteit de Koningin zal burgemeester J.F. Mulder op donderdag 29 april 2010 de versierselen behorende bij de toegekende koninklijke onderscheiding uitreiken aan de onderstaande personen. In totaal worden er bij gelegenheid van de nationale Lintjesregen in de gemeente Hulst 2 koninklijke onderscheidingen uitgereikt.


1. Mevrouw Annie De Maeyer - de Deckere, woonachtig te Nieuw-Namen Lid in de Orde van Oranje Nassau


2. De heer Herman Lossie, woonachtig te Hulst Lid in de Orde van Oranje Nassau

TOELICHTING


1. Mevrouw Annie E.M. De Maeyer - de Deckere Wonende te Nieuw-Namen, Cuwaertstraat 3
Lid in de Orde van Oranje Nassau
Koninklijk Besluit d.d. 22 februari 2010
Locatie uitreiking: Cuwaertstraat 3 te Nieuw-Namen Verzamelpunt: parkeerterrein voor de school
Tijdstip: 10.00 uur

Verdiensten:
Mevrouw Annie De Maeyer - de Deckere is vanaf 1995 betrokken bij de Katholieke Bond van Ouderen - afdeling Nieuw-Namen. Als secretaris voert ze de correspondentie, organiseert ze de uitstappen en is contactpersoon voor de leden. Vanaf 2000 is ze ook betrokken bij de Katholieke Bond voor Ouderen - kring Hulst. Ze droeg in 2009 haar steentje bij aan het promoten van de gemeente Hulst in het kader van de strijd om de titel "Gemeente met het beste ouderenbeleid". Deze titel won Hulst vervolgens ook.
Als ouderenadviseur helpt mevrouw De Maeyer - de Deckere bij aanvragen van zorgverlening etc.
Sinds 2004 staat ze telefonisch in contact met eenzame ouderen. Bij problemen onderneemt ze aktie, zoals bijvoorbeeld het inschakelen van familie of dokter.
Van de Dorpsraad Nieuw-Namen is mevrouw Annie De Maeyer - de Deckere vanaf 2003 bestuurslid. In die hoedanigheid onderhoudt zij de contacten met de gemeente Hulst.
Voorts gaat mevrouw De Maeyer - de Deckere sedert 1977 voor als Kerkleek in de kerkdiensten. Daarnaast is ze vanaf 1979 lid van het zangkoor van Nieuw-Namen.
Vanaf 1971 mevrouw Annie De Maeyer - de Deckere lid van de Katholieke Vrouwenorganisatie - afdeling Nieuw-Namen. Gedurende de jaren 1971 tot 1980 vervulde zij de functie van bestuurslid.


2. De heer Herman E. Lossie
Wonende te Hulst, Nicolaas Beetstraat 4
Lid in de Orde van Oranje Nassau
Koninklijk Besluit d.d. 14 januari 2010
Locatie uitreiking: Brasserie Truffino, Truffinoweg 2 te Hulst Verzamelpunt: ingang Brasserie Truffino
Tijdstip: 11.30 uur

Verdiensten:
De heer Herman Lossie en zijn echtgenote zijn sinds 1981 gastouders voor kinderen die via de Stichting Europa Kinderhulp naar Zeeland komen. Daarnaast is de heer Lossie vanaf 1987 bestuurslid van deze stichting. Hij bekleedde diverse functies. Momenteel is hij regionaal coördinator kinderreizen Hannover. Hij heeft in al die jaren al ontelbare gastouderbezoeken afgelegd.
Daarnaast is de heer Herman Lossie sedert 1992 vrijwilliger bij de Stichting Curamus. Daar is hij elke donderdagavond te vinden in het bruin café, waar de soosactiviteiten plaatsvinden. Ook is de heer Lossie betrokken bij de kapel van de Blaauwe Hoeve en bij de coördinatie van de vervoersvrijwilligers.