Nationaal geschenk van Intratuin voor Beatrix

29/04/2010 12:53

Intratuin Nederland B.V.

P e r s b e r i c h t

Woerden, 29 april 2010

Duizenden planten vormen kunstwerk voor de koningin

Nationaal geschenk van Intratuin voor Beatrix

Koningin Beatrix viert op vrijdag 30 april haar 30-jarige jubileum als staatshoofd. Net als koningin Beatrix viert ook Intratuin dit jaar het 30-jarige jubileum. Het getal 30 is duidelijk de gemene deler en daarom biedt Intratuin op Koninginnedag een nationaal lentegeschenk aan als cadeau voor onze koningin in de vorm van een groenportret. Het portret, dat helemaal gemaakt is van planten, gras en overige tuinartikelen, ligt in Zeeland; de provincie die koningin Beatrix met haar familie op 30 april bezoekt. Een sympathiek gebaar van Intratuin om hare majesteit op deze manier te feliciteren.

Langs de drukbereden N57 tussen het Zeeuwse Noord Beveland en Walcheren heeft Intratuin een reusachtig portret van Koningin Beatrix aangelegd. De marktleider van de tuincentrumbranche maakte het kunstwerk volledig van levend materiaal. Het portret beslaat een oppervlak van zo'n 250 vierkant meter waarop de afbeelding van onze Koningin centraal staat. Daarnaast is met bloeiende planten in verschillende kleuren de Nederlandse vlag gemaakt. Daaronder staat de tekst: 30 lentes Koningin.

De aanleg van het portret trok veel bekijks en heeft letterlijk en figuurlijk veel voeten in de aarde gehad. Pokon Naturado leverde 60 kuub aarde die de ondergrond vormde. Hoveniersbedrijf Uw Tuin uit Malden maakte ter plaatse de patronen van het portret en legde de graszoden uit. Samen met een groep medewerkers van WeBeGo (Werkbedrijf Goeree-Overflakkee) uit Middelharnis werden vervolgens de duizenden planten van de leveranciers Florensis, Peter van der Plas en Syngenta in de daarvoor bestemde vlakken geplant.

Het portret blijft nog zeker tot en met 10 mei liggen omdat dan de Giro dItalia pal langs het kunstwerk komt. Iedereen kan op - maar ook na - Koninginnedag dus nog even genieten van het kunstwerk. The Making of van het portret is te zien via de website van Intratuin (www.intratuin.nl).

Over Intratuin

Intratuin, de groene belevenis. Intratuin is een belevenis in elk seizoen. Als tuincentrum en sfeerwinkel maakt Intratuin winkelen voor tuin, huis en balkon tot een plezierige én inspirerende vrijetijdsbesteding. Kleurrijk, met een overvloed aan planten en bloemen. Sfeervol, met een ruim aanbod woonaccessoires en seizoensartikelen. Praktisch, met een compleet assortiment dierenverzorgingsproducten. Gastvrij met een gezellige horecagelegenheid en een speelhoek voor kinderen. En altijd biedt Intratuin iets extra's: stylingtips, speciale acties en creatieve workshops die onze klanten elk bezoek weer op nieuwe tuin- en woonideeën brengen. Niet voor niets is Intratuin uitgeroepen tot Beste Winkelketen in Nederland in de categorie Tuin & Dier.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.intratuin.nl