Politie Groningen

Koninklijke onderscheiding voor Groningse politieman

Haren, 29-04-2010 o De Groningse politieman Jan Peter Alberts kreeg vandaag in het politiebureau Haren een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Alberts, hoofdinspecteur bij het Cluster Conflict- en Crisisbeheersing, werd lid in de Orde van Oranje Nassau. De onderscheiding werd Alberts uitgereikt door burgemeester Boumans van Haren. Bij de uitreiking waren vele collegas, familie en vrienden aanwezig.

De Groningse politieman heeft de orde te danken aan zijn maatschappelijke inzet. Zo is hij voorzitter van de Karel DoormanStam uit Groningen. Dit is een scoutinggroep die gespecialiseerd is in de communicatie tijdens grote scoutingevenementen.

Verder is Alberts een actief lid in de Protestantse Kerk in zijn gemeente. Hij heeft ervoor gezorgd dat kerkgangers die minder mobiel zijn, vanuit hun eigen huis kerkdiensten kunnen volgen via een open telefoonverbinding.

Jan Peter Alberts toonde zich verrast dat hem deze eer ten beurt viel. Hij dankte een ieder die hem had voorgedragen voor deze bijzondere onderscheiding.

Jan Peter Alberts