Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 29-04-2010

Jongen aangehouden na mishandeling portier

BREDA: De politie hield woensdagavond op de Haven een 17-jarige Bredanaar aan voor mishandeling. Agenten zagen de jongen op een bankje zitten met een doek tegen zijn hoofd en vroegen hem wat er aan de hand was. De jongen vertelde dat hij was gevallen.
Kort hierna werd de politie geroepen bij een horecagelegenheid aan de Vismarktstraat. Hier zou een portier door diezelfde jongen zijn geslagen. De jongen was geweigerd omdat hij zich agressief gedroeg en zou hierna de portier hebben geslagen. De portier zou hierop een klap hebben teruggegeven.
Van de 32-jarige gedupeerde is aangifte opgenomen. De 17-jarige verdachte is aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Ramkraak bij drogisterij

CHAAM: Donderdag kreeg de politie rond 04.00 uur melding van een inbraakalarm bij een drogisterij aan de Brouwerij. De daders waren met een auto tegen de pui van de winkel aan gereden, waardoor de pui dusdanig beschadigde dat er een opening ontstond waardoor men naar binnen kon. Nadat de inbrekers binnen waren geweest waren ze er met de auto weer vandoor gegaan.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Wat er is weggenomen is nog niet duidelijk.

Politie ruimt drie hennepkwekerijen

BREDA/PRINSENBEEK: De politie hield dinsdag een zogenaamde
hennepruimdag. Hierbij werden drie adressen bezocht. In een pand in de Grazendonkstraat werd een ontmantelde kwekerij aangetroffen. Hier stonden geen planten meer in. Door de fraude-inspecteur van het energiebedrijf werd geconstateerd dat er sprake was van diefstal van stroom. Er was een dusdanig brandgevaarlijke situatie ontstaan dat plastic onderdelen in de stoppenkast waren gesmolten. De stroomtoevoer naar de woning is afgesloten. In de woning werd een 27-jarige man uit Bulgarije zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden voor verhoor.

In een pand aan de Postbaan in Prinsenbeek werd een kwekerij
aangetroffen in de schuur van de woning en in een slaapkamer. Bij elkaar stonden er 824 hennepplanten. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een melding van stankoverlast. In de woning werd een 57-jarige man uit Bavel aangehouden. Hij ontkende zijn betrokkenheid bij de kwekerij. De verdachte is in verzekering gesteld voor verder onderzoek en woensdag aan het begin van de avond in vrijheid gesteld.

Ook aan het Hazenpad werd een kwekerij een aangetroffen. In een woonwagen, een schuur en een container werden bij elkaar 696
hennepplanten en bijna 1000 hennepstekken aangetroffen. Bij het pand zijn vier aanhoudingen verricht. Het gaat om een 24-jarige man en een 25-jarige man uit Breda, een 41-jarige man uit Zevenbergen en een 33-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De vier zijn op het politiebureau in verzekering gesteld voor verder onderzoek en woensdag aan het einde van de dag in vrijheid gesteld.

De kwekerijen zijn ontmanteld en de hennepplanten en - stekken en de bijbehorende kweekapparatuur zijn in beslag genomen voor vernietiging. In alle gevallen was er sprake van diefstal van stroom en is de stroom afgesloten door het energiebedrijf.
Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. Zij moeten zich verantwoorden bij de rechter.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 29-04-2010 12:49 | © Regio Midden en West Brabant |