Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 29-04-2010

Politie onderzoekt overval op woning

BERGEN OP ZOOM: Woensdagmorgen kreeg de politie melding van een overval op een woning aan de Koperen Doos. Rond 08.30 uur die ochtend waren er twee jongemannen de woning van de 80-jarige bewoonster binnen gelopen en hadden geld geëist. Om hun eis kracht bij te zetten hadden ze de vrouw bedreigd met een hamer. Nadat de vrouw verklaarde geen geld in huis te hebben gingen de twee er zonder buit vandoor. De politie nam aangifte van de vrouw op en nam verschillende getuigenverklaringen op. Rond de middag kwam er melding binnen dat familie van de gedupeerde op zoek was gegaan naar de daders, aangezien de bejaarde vrouw de daders die dag nog had gezien. De politie hield aan de hand van hun verklaring een 18-jarige man uit Bergen op Zoom aan op de Lodijkepad.
Uit onderzoek is de betrokkenheid van de verdachte bij de overval niet gebleken. Daarom is hij in de loop van de middag in vrijheid gesteld.

Donderdag stelt de politie een buurtonderzoek in in de omgeving van de woning. De politie verzoekt getuigen die iets hebben gezien wat verband kan houden met de overval zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Veelpleger aangehouden voor diefstal

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg woensdag aan het begin van de avond melding van een winkeldiefstal in de Burgemeester van Hasseltstraat. Bij aankomst bleek dat personeel van de winkel een man had betrapt op diefstal van twee navigatiesystemen. Hierbij had de dief een
geprepareerde tas gebruikt. De politie nam de man over. Hij was niet in bezit van een identiteitsbewijs. Op het politiebureau bleek het te gaan om een 32-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats. Aangezien de man als veelpleger te boek staat is hij in verzekering gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Hennepkwekerij geruimd, drie aanhoudingen

ROOSENDAAL: De politie trof woensdagochtend een hennepkwekerij aan in de Sint Alphonsusstraat. Getuigen zagen dat er apparatuur en
hennepplanten naar binnen waren gedragen en meldden dit bij de politie. Die deed onder andere een aantal positieve warmtemetingen bij de woning. In de woning werd een kwekerij met 377 hennepplanten
aangetroffen. De kwekerij is ontmanteld en de planten en de
bijbehorende kweekapparatuur zijn in beslag genomen ter vernietiging. Het energiebedrijf kwam naar de woning en constateerde dat de stroom buiten de meter om werd afgenomen. De meter is in beslag genomen en de stroom van de woning is afgesloten.
De politie hield bij de ruiming drie personen aan. Het gaat om een 21-jarige man, een 24-jarige man en een 44-jarige man, allen afkomstig uit Bergen op Zoom. De drie zijn verhoord en in de middag in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden voor diefstal bromfiets

ROOSENDAAL: De politie hield woensdagmiddag een 19-jarige man uit Roosendaal aan voor diefstal van een scooter. De scooter werd eind februari gestolen vanaf de Elisadonk. De benadeelde deed aangifte van de diefstal. De politie deed onderzoek naar de diefstal en kwam via onder andere getuigenverklaringen uit bij de 19-jarige man. Hij is aangehouden op de Geerberg, nadat de politie al enige tijd naar hem op zoek was. De wijkagent zag de man bij het Tolbergcentrum voorbij komen en hield hem aan in de nabijgelegen supermarkt. De man verzette zich hevig en wist er te voet vandoor te gaan. Na een achtervolging, waarbij de wijkagent een fiets van een voorbijgangster leende, werd de verdachte aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Automobilist aangehouden voor GHB-gebruik

MOERDIJK: De politie hield donderdag rond 09.00 uur een 24-jarige man uit Bergen op Zoom aan voor rijden onder invloed van GHB. De politie had al een melding gekregen van een slingerend busje op de A17. Korte tijd later kwam er een melding binnen dat er een busje stilstond op de snelweg en de bestuurder onwel was geworden. Ambulance en politie snelden ter plaatse. In de auto werd een kleine hoeveelheid GHB aangetroffen. Bij confrontatie met de vondst gaf de automobilist aan dat hij inderdaad GHB had gebruikt. De man is voor korte tijd ter observatie in het ziekenhuis opgenomen. Hij is aangehouden en zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt dossier opgemaakt in verband met rijden onder invloed.

Politie onderzoekt mogelijk schietincident

ROOSENDAAL: De politie kreeg woensdag melding dat er op de kruising tussen de Vioolstraat en de Josephstraat zou zijn geschoten. Een getuige had even na 14.00 uur een schot gehoord, waarna een auto hard wegreed. De politie nam een verklaring op van de getuige en stelde een onderzoek in op de kruising. Bij het onderzoek werd onder andere gebruik gemaakt van een diensthond. Tijdens het onderzoek meldde nog een getuige zich bij de politie met hetzelfde verhaal.
De politie heeft donderdag een buurtonderzoek ingesteld in de omgeving van het kruispunt. Getuigen die iets hebben gezien wat te maken kan hebben met dit incident worden verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 29-04-2010 13:09 | © Regio Midden en West Brabant |