Gemeente Beek


Lintjesregen in Beek

Op donderdag 29 april tussen 09.00 en 12.00 uur zal burgemeester Cremers de koninklijke onderscheidingen, oftewel "lintjes" gaan uitreiken. Dit jaar worden 8 personen, 3 vrouwen en 5 mannen, gedecoreerd. De lintjes vormen een blijk van waardering voor mensen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor onze samenleving. Vaak zetten zij zich in alle bescheidenheid in, zonder eigenbelang. Eénmaal per jaar worden deze mensen in het zonnetje gezet. Mensen met bijzondere verdiensten vormen immers samen het cement van onze samenleving.

Â

Ridder in de Orde van Oranje Nassau:

Â

* De heer Hendrik Johannes Hubertus Smeets (Henk, 55), Tomeik 15, Beek

Decorandus zet zich vanaf 1980 op een bijzondere wijze in voor met name het (top)handbal, maar ook voor het regionale verenigingsleven.

(Actief lid/vrijwilliger en vanaf 1986 algemeen bestuurslid en teammanager en tevens vicevoorzitter van de Handbalvereniging Blauw-Wit en sinds 1998 van de Beeker Fusie Club (BFC); Mede-initiatiefnemer en oprichter van de Limburgse Handbaldagen; Secretaris van Beek Business en bestuurslid van het Collectief Beek-Stein; Medeoprichter en bestuurslid van Tophandbal Zuid-Limburg).

Â

Lid in de Orde van Oranje Nassau:

Â

* Mevrouw Elisabeth van Oorsouw (Zr. Henriëtte, 74) uit Beek

Decoranda is sinds lange tijd zeer actief voor hulpbehoevenden binnen de gemeente Beek.

(Hoofd van "Zusters Franciscanessen van de Heilige Jozef": leidinggevende in geestelijke en lichamelijke ondersteuning hulpbehoevenden in Beek; Vrijwilligster in en t.b.v. Parochie St. Martinus te Beek; Leidster gebedsdiensten in bejaardenhuis St. Franciscus te Beek; Assistent Pastoor St. Martinus Parochie; Lid WMO-platform).

Â

* Mevrouw Teuntje Maria Dam - Van der Genugten (Marian, 62), Luther Kingstraat 30, Beek

Decoranda ontplooit sinds 1992 vele (bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving op het terrein van (gehandicapten)welzijn.

(Vrijwilliger bij de landelijk MS-telefoondienst; Lid van het Gehandicaptenplatform in de gemeente Beek; Mede-oprichter van en vrijwilliger bij het MS-inloopcentrum Maaslandziekenhuis Sittard, thans Orbis Medisch Centrum; Voorlichter op basisscholen in het kader van het GIPS-project (Gehandicapten Informatie Project Scholen).

Â

* De heer Jacobus Gerardus Marie Kubben (Jacq, 68), Stegen 44, Beek

Decorandus heeft zich vanaf 1990 op een bijzondere wijze ingezet voor de Atletieksport bij met name voor de atletiekvereniging AV Caesar in Beek.

(Trainer van de loopgroepen bij AV Caesar; Organisator jaarlijkse Parkloop en Bechaloop in Beek; Coördinator onderhoud sportaccomodatie bij AV Caesar; Trainer en docent voor Nordic Walking; Initiatiefnemer tot de oprichting van een Nordic Walkingroute in Beek; Initiatiefnemer en organisator van de Estafetteloop Bevrijdingsvuur Wageningen-Beek; coordinator en begeleider van de AV Caesar estafetteloop Vaals-Venlo; Trainer van "Start to Run").

Â

* Mevrouw Helena Elisabeth Joseph Hurenkamp - Busch (Elise, 59), Limpenshof 51, Beek

Decoranda ontplooit sinds 1991 (bestuurlijke) activiteiten op het gebied van zorg en welzijn, die ten goede komen aan de (lokale) samenleving.

(Vrijwilliger bij de Stichting Pijn Hoop: decoranda wordt gezien als een pionier en voorvechtster richting de erkenning van de ernst van de aandoening chronische pijn; Belangenbehartiger van koepelorganisaties in de zorg zoals Stichting Symbiose, het Huis voor de Zorg en Patiënten Consumenten Limburg (PCL).

Â

* De heer Wilhelmus Petrus Carolus Stienen (Wim, 66), Hoeve 32, Spaubeek

Decorandus ontplooit sinds 1980 (bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving, met name op het terrein van cultuur.

(Bestuurslid van het Comité Tour de Sjpas; Organisator en uitvoerder van diverse festiviteiten en activiteiten voor lokale verenigingen in Spaubeek; Voorzitter van het Oranjecomité afdeling Spaubeek; Voorzitter van de Carnavalsvereniging De Kwakkerte; Lid van de sponsorcommissie van de Rabobank Beek-Stein).

Â

* De heer Hubertus Martinus Gerardus Pruppers (Hub, 67), Hobbelrade 87, Spaubeek

Decorandus ontplooit sinds 1983 (bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving op het terrein van cultuur, koorzang en kerkelijk leven.

(Actief lid van de Fanfare St. Caecilia; Vrijwilliger bij Schutterij St. Laurentius in Spaubeek; Lid en organisator bij het Kerkelijk Zangkoor, Voorzitter van de klussenwerkgroep van de kerk).

Â

* De heer Mathias Hendrikus Maria Brouwers (Harry, 63), Grootgenhouterstraat 130, Beek

Decorandus zet zich sinds 1964 op een bijzondere wijze in voor de cultuur.

(Zingend lid, actief vrijwilliger en vanaf 2003 voorzitter van het Mannenkoor Beeker Liedertafel; Oprichter, voorzitter en actief lid/vrijwilliger van het koor Cantori La Vera in Beek; Medeorganisator van het jaarlijkse liefdadigheidsconcert in boerderij Corten te Geverik; Voorzitter van de Culturele Werkgroep van de gemeente Beek).

Â