Gemeente Bunnik


Burgemeester Ostendorp reikt Koninklijke onderscheidingen uit

Burgemeester Ostendorp reikt Koninklijke onderscheidingen uit

Op donderdag 29 april 2010 reikte burgemeester H.M. Ostendorp aan vier inwoners uit de gemeente Bunnik een Koninklijke onderscheiding uit. De plechtigheid vond plaats in het gemeentehuis in Odijk.

De vier inwoners die gedecoreerd werden, zijn de heren Dekker, Smeulders en Stooker uit Odijk en mevrouw Zomer-Verlaan uit Bunnik. Zij werden allen onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Informatie over gedecoreerden

De heer Dekker is jarenlang politiek actief geweest. In maart jl. trad hij als gemeenteraadslid waarin hij 11 jaar zitting had voor P21 waarvoor hij ook fractieassistent is geweest. In het verleden organiseerde hij politieke cafés. Hij is beheerder van het Bijenteeltmuseum geweest, voorzitter van SV Odijk voetbal en bestuurslid van de Vereniging van Erkende Pannenkoekrestaurants. Hij organiseert al jaren de Odijkse Tuinbraderie, een begrip in de wijde omgeving.

De heer Smeulders is financieel zeer deskundig; hij was penningmeester van FC Utrecht en lid van de financiële commissie betaald voetbal bij de KNVB in Zeist. Hij richtte samen met anderen het centrum Stichting Boelie van Hesteren in Warmenhuizen op. Hij is vrijwilliger van De Werkwinkel in Bunnik en is tot 2009 penningmeester van SV Odijk voetbal geweest en houdt zich bezig met sponsoractiviteiten voor de vereniging.

De heer Stooker is vanaf 1962 actief binnen SV Odijk voetbal in allerlei functies: in het verleden wedstrijdsecretaris, algemeen secretaris en algemeen bestuurslid. Hij was lid van de jubileumcommissie bij het 25-jarig bestaan in 1987 en is momenteel actief al vrijwilliger op allerlei gebied: belijnen velden, schoonmaken kleedkamers, lid paviljoencommissie, vrijwilliger/medewerker en scheidsrechter.

De heer Stooker is ook actief bij het Rooms-Katholiek Kerkkoor Vox Odicensis in Odijk.

Mevrouw Zomer-Verlaan is vanaf 1993 vrijwilligster bij de R.K. Barbarakerk in Bunnik. Zij was lid van de werkgroep Eerste Communie, lid van de Vormselgroep en was begeleider van het kinderkoor. Zij is op dit moment secretariaatsmedewerker, ouderenbezoeker, voorganger bij begrafenissen en neemt deel aan de pastoraatsgroep. Verder is zij lid van de Werkgroep Interkerkelijk Overleg en zij int donaties voor de jaarlijkse actie Kerkbalans. Naast haar kerkenwerk geeft zij mantelzorg aan mensen die dat nodig hebben.

Afbeelding 1
v.l.n.r. F. Zomer-Verlaan, G. Stooker, burgemeester H.M. Ostendorp, J. Smeulders,
J. Dekker

foto: Y. Hoogendijk