Gemeente Lansingerland

Burgemeester reikt Koninklijke Onderscheidingen uit


Op donderdag 29 april heeft de jaarlijkse Lintjesregen plaatsgevonden. Burgemeester Ewald van Vliet heeft dit jaar elf Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt.

De aanvragers hebben een list verzonnen om de decorandi naar het Bestuurscentrum van de gemeente Lansingerland in Bleiswijk te âlokkenâ, zodat ze daar hun onderscheiding in ontvangst kunnen nemen. Het gaat om de volgende decorandi:

Â


1. De heer F. van Aalst, Bleiswijk


2. Mevrouw M. van der Bent â Vos, Bleiswijk


3. De heer L.A.M. van Bergenhenegouwen, Bleiswijk


4. Mevrouw N. Blijleven-Voordouw, Bergschenhoek


5. Mevrouw C.T. van den Bulk â Vonk, Berkel en Rodenrijs


6. De heer G.B. Elburg, Berkel en Rodenrijs


7. De heer dr. W.D.H. Hendriks, Bergschenhoek


8. de heer prof. ir. H. de Jonge, Bergschenhoek


9. de heer K. Korthorst, Bleiswijk


10. mevrouw E.A. Krijgsman â Oord, Bleiswijk


11. mevrouw J. de Witte â Kraaijenbos, Bleiswijk

Â

Nietsvermoedend werden zij om 10.00 uur in Bleiswijk ontvangen door de burgemeester. In de raadzaal wachten de aanvragers en familieleden. Zij zitten allen âin het complotâ. Hieronder volgt een samenvatting van de prestaties van de decorandi:

Â


1. De heer van Aalst is van 1980 (bestuurlijk) actief (geweest) voor de Christelijk Jongeren Bond in Rotterdam, voor diverse koren en voor het Koninklijk Nederlands Zangersverbond Holland, waarvan hij 13 jaar secretaris is geweest. Hij kan worden gekwalificeerd als âiemand die zich geruime tijd ten bate de samenleving heeft ingespannenâ. De heer van Aalst is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Â


2. Mevrouw M. van der Bent â Vos doet al vanaf 1977 vrijwilligerswerk op het gebied van sport, hulpverlening en voor ouderen. Op dit moment is zijn verantwoordelijk voor de werkzaamheden achter de bar in Diensten en ontmoetingscentrum De Leeuwerik. Ook is zij al sinds 1985 secretaris van de Vrijwillige Hulpverlening in Bleiswijk. Ze kan worden gekwalificeerd als iemand die veel voor de samenleving doet en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Â


3. De heer L.A.M. van Bergenhenegouwen is al vanaf 1970 actief al begeleider/dirigent van een aantal (jongeren)koren. Hij heeft ook zelf een koor opgericht. Om de koren nog beter te kunnen begeleiden heeft hij een cursus dirigent A gevolgd. Voor zijn verdiensten voor de samenleving wordt de heer van Bergenhenegouwen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Â


4. Mevrouw N. Blijleven â Voordouw is al vanaf 1976 vrijwilliger bij diverse verenigingen en organisaties, zoals de dovensport, de politiek, de kerk en een serviceclub. Verder is zij vertrouwenspersoon voor het onderwijs en helpt als vrijwilligster bij vakanties voor gehandicapten. Ook organiseert zij al 21 jaar de collectes voor de Maag Lever en Darm Stichting. Vanwege haar grote verdiensten is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Â


5. Mevrouw C.T. van den Bulk is vanaf 1970 vrijwilliger, eerst in het onderwijs en de kerk, later was ze vrijwilliger bij De Paardenstal en verzorgde ze de verzending van tijdschriften voor diverse zusters en missionarissen. Ook is zij actief voor Amnesty International. Vanwege deze verdienste voor de samenleving is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Â


6. De heer G.B. Elburg is al 24 jaar actief als vrijwilliger in het kerkelijk werk. Daarnaast ontplooide hij activiteiten bij voor ouderen, is lid van de programmaraad, RTV Lansingerland en penningmeester van de Werkgroep Aquatische planten. Zijn vrijwilligerswerk was ten nutte van de hele samenleving. Daarom is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Â


7. De heer dr. W.D.H. Hendriks werkt als arts-microbioloog in het Zuiderziekenhuis en het Maasstadziekenhuis in Rotterdam. Hij staat nationaal bekend staat om zijn vakkundigheid, bevlogenheid en gedrevenheid op het gebied van de infectiepreventie en zijn grote expertise op het gebied van de bestrijding van de MRSA-bacterie in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Ook heeft hij veel vrijwillige activiteiten ondernomen op het gebied van infectiepreventie en bestrijding cq beheersing van de MRSA-bacterie in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Vanwege zijn grote verdiensten is de heer Hendriks benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Â


8. De heer prof. Ir. H. de Jonge heeft activiteiten ontplooid die gerelateerd zijn aan zijn hoofdfunctie(s) als (deeltijd) hoogleraar Vastgoedbeheer en Ontwikkeling aan de Faculteit Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft en als directievoorzitter / aandeelhouder van de Brink Groep te Leidschendam en op het gebied van de ontwikkelingssamenwerking, die ten goede komen aan de samenleving. Hij is een (internationale) autoriteit op het terrein van vastgoedprocessen en wordt geroemd om de implementatie van zijn brede vakkennis naar de praktijk. Er is veel waardering voor de wijze waarop hij complexe bouwprojecten begeleidt. Voor deze grote verdiensten is hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.

Â


9. De heer K. Korthorst is al vanaf 1969 actief als vrijwilliger. Hij heeft zich vanaf die tijd veel gedaan op het gebied van de politiek, de sport en kerkelijk leven in. Hij is acht jaar raadslid geweest in de toenmalige gemeente Bleiswijk en jarenlang voorzitter van het CDA, een functie die hij nu nog vervult. Voor zijn grote inzet is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Â


10. Mevrouw E.A. Krijgsman heeft zich van 1980 tot op heden (bestuurlijk) ingezet in het kerkelijk werk en op het gebied van welzijn. Zo coördineert ze al het vrijwilligerswerk en de interkerkelijke hulpverlening van de gereformeerde kerk in Bleiswijk en verzorgt ze de catechese voor kinderen tussen de 14-16 jaar. Ook begeleidt ze als mentor dementerende ouderen in de Oudelandse hof. Zij wordt gekwalificeerd als iemand die zich jarenlang voor de samenleving heeft ingespannen en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Â


11. Mevrouw J. de Witte-Kraaijenbos is al sinds 1989 voorzitter van de muziek- en toneelvereniging âCrescendoâ in Bleiswijk. Zij is ook inkoper en bingoleider en heeft twee jaar lang de website van de vereniging bijgehouden. Zij kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Â