Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van donderdag 29 april

Alkmaar, 29-04-2010 o 14.00 uur

Snelheidscontrole

Hoorn, woensdag 28 april 2010.

Tussen 14.00 en 15.30 uur werd een snelheidscontrole gehouden binnen de bebouwde kom op de Willemsweg met behulp van een lasergun. Zes automobilisten reden sneller dan de toegestane 50 km/u en kregen ter plaatse een bon. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u.

Snelheidscontrole (2)

Heerhugowaard, woensdag 28 april 2010.

Tussen 19.30 en 21.00 uur werd een snelheidscontrole gehouden binnen de bebouwde kom op de Middenweg met behulp van een lasergun. Negen automobilisten reden sneller dan de toegestane 50 km/u en kregen ter plaatse een bon. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u.

Fietser gewond

Schagen, woensdag 28 april 2010.

Rond 14.20 uur raakte een 78-jarige fietser uit Breezand gewond op de Witte Paal. De man werd ingehaald door een 59-jarige automobilist uit Schagen. Op het moment dat de automobilist wilde passeren zou het slachtoffer een slingerbeweging hebben gemaakt waardoor de botsing ontstond. De fietser is tegen de voorruit van de auto gevallen en kwam daarna op de grond terecht. Hij liep een hoofdwond en een hersenschudding op en is per ambulance naar het Geminiziekenhuis in Den Helder gebracht. Zijn fiets was krom en ook de auto liep schade op maar kon verder rijden.

Auto te water

Andijk, woensdag 28 april 2010.

Rond 20.00 uur verloor een 25-jarige automobilist uit Medemblik op de kruising Grootslagweg-Gedeputeerde Laanweg de macht over het stuur van zijn auto. Hij raakte eerst een lantaarnpaal en kwam daarna met zijn voertuig in de sloot terecht.

De man kwam over de Gedeputeerde Laanweg uit de richting van Grootebroek en sloeg op de kruising linksaf. Hij vloog daarbij uit de bocht waardoor het eenzijdig ongeval ontstond. Hij raakte niet gewond en zag kans om zelf uit zijn auto te komen.

Voorkom diefstal kentekenplaten

Regio, woensdag 28 april 2010.

Er is geen plaats aan te wijzen waar het vaker voorkomt. Ook niet een bepaalde tijd wanneer het gebeurt. Maar dat er veel kentekenplaten van voertuigen gestolen worden is wel duidelijk. Soms zijn het baldadige jongens die kentekenplaten verzamelen, maar vaak zijn het ook criminelen die misbruik van uw kentekenplaat maken. Wat de bedoeling van de dief ook is, de kans op diefstal neemt sterk af als de kentekenplaat stevig op uw auto is gemonteerd. Een goede manier om dit te doen is door de plaat met popnagels vast te zetten.

Voor het vast laten zetten met popnagels kunt bij ieder garagebedrijf terecht. Het is maar een klein klusje en veel zal het niet kosten. De politie gaat dit voorjaar weer van start met popnagelacties. Dit wordt gedaan in samenwerking met scholen, waarbij de leerlingen de platen vast zullen maken. De popnagelacties worden gesponsord door verzekeringsmaatschappij Unive. De datums en plaatsen zijn nog niet bekend, maar worden tijdig aan de media aangegeven.

Grote schadepost en overlast.

De diefstal van uw kentekenplaat kan u geld en tijd kosten. U bent de nodige tijd kwijt om aangifte te doen en daarnaast zult u een nieuwe plaat aan moeten schaffen. En dan is het nog maar te hopen dat uw nummerbord op een jongenskamer terecht is gekomen waar het op de muur is geplakt. Nog erger wordt het als uw kenteken in handen is gevallen van een crimineel die het nummerbord op zijn eigen auto heeft gemonteerd. Alle bekeuringen komen bij u terecht. Maar ook blijkt er vaak te worden getankt zonder dat er wordt afgerekend met een auto met vals kenteken. De kentekenplaten worden soms ook gebruikt bij inbraken of andere criminele activiteiten.

Uw keuze

Het is natuurlijk uw keuze of u naar een garage gaat of wacht op de speciale popnagelacties van de politie. Het zou eigenlijk geen keuze moeten zijn of u uw kentekenplaat extra vast laat zetten. Het is maar een kleine investering waar u veel geld en ellende mee kunt besparen.

Automobilist zwaar gewond na eenzijdig ongeval

Hoogkarspel, woensdag 28 april 2010.

Rond 14.00 uur vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Houterweg waarbij een Poolse automobilist (verdere gegevens nog onbekend) zwaar gewond raakte.

De man kwam met zijn auto uit de richting van de Provincialeweg N506 en reed in de richting van Hoogkarspel. Hij haalde een personenauto in maar op dat moment kwam hem ook een landbouwvoertuig tegemoet. Hij stuurde links de berm in om een botsing te voorkomen maar raakte daarbij een boom. Hij zat bekneld in zijn voertuig en moets door de brandweer worden bevrijd. Hij raakte zwaar gewond en personeel van een traumahelikopter verleende bijstand. Het slachtoffer was aanspreekbaar en is met een ambulance vervoerd naar het VU-ziekenhuis in Amsterdam.

Drugsgebruiker verwondt agent (tevens homepagebericht)

Alkmaar, donderdag28 april 2010.

Gistermiddag rond 16.50 uur betrapte een agent een 31-jarige man uit Alkmaar op drugsgebruik op de Stationsweg. Toen de agent de man wilde laten stoppen kreeg hij een vuistslag in zijn gezicht waardoor hij gewond raakte.

De verdachte zat gehurkt met een basepijpje aan zijn mond bij de parkeerplaats van het NS-station. De agent vroeg hem herhaaldelijk ermee te stoppen. Hij gebruikte drugs in het zicht van veel voetgangers.

De verdachte stond plotseling op en gaf, met het metalen pijpje in zijn hand, een vuistslag in het gezicht van de agent. Die liep een bloedende wond boven zijn linkeroog op. De agent moest voor een behandeling naar het ziekenhuis en bleek twee sneetjes boven zijn oog te hebben opgelopen. Zijn oog is blauw en opgezwollen en gezichtsvermogen is tijdelijk beperkt en hij kon zijn dienst dan ook niet hervatten. De agent kreeg tevens een behandeling tegen hepatitis.

De verdachte is aangehouden wegens zware mishandeling en in verzekering gesteld. Hij wordt vanmiddag geleid voor de officier van justitie in Alkmaar.