Provincie Noord-Holland

Koninklijk lintje voor mevrouw Kortekaas

29 april 2010 - Nieuwsartikel

Op 29 april heeft mevrouw A. Kortekaas uit handen van de waarnemend commissaris van de Koningin, Elisabeth Post een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Mevrouw Kortekaas krijgt de onderscheiding voor haar jarenlange inzet in het maatschappelijke leven. Mevrouw Kortekaas is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Kortekaas woont in Bennebroek, gemeente Bloemendaal en is sinds december 1980 in dienst bij de provincie Noord-Holland, waar zij diverse leidinggevende functies heeft vervuld. Ook is zij lid van de Bezwarencommissie Personeelsbesluiten van de provincie Noord-Holland. Naast haar werk voor de provinciale organisatie zet mevrouw Kortekaas zich in als vrijwilliger op diverse terreinen van het maatschappelijk leven. Zo was zij van 2006-2008 Lid van de Plaatsingscommissie in verband met de organisatiewijziging in de gemeente Houten. Sinds 2004 is zij lid van de Klachtencommissie Raad voor de Kinderbescherming Directie Noord-West.

Sinds 2002 vervult mevrouw Kortekaas diverse functies voor de Hartekamp Groep, zoals Lid van de Deelcliëntenraad Dagbesteding van De Hartekamp Groep; Lid, secretaris en penningmeester van de Centrale Cliëntenraad van De Hartekamp Groep; Lid van de Financiële Commissie CCR van De Hartekamp Groep. Van 1992 tot 1997 was zij Secretaris Stichting Welzijnswerk Centrum Zuid, Haarlem en van 1990 tot 1993 Secretaris Stichting Buurthuis de Hagedis, Haarlem.

In de periode 1975 tot 1982 was zij secretaris van het Parochiebestuur van de O.L. Vrouwe Hemelvaart te Heemstede.

---