Gemeente Vlieland

lintjesregen op Vlieland

Het was weer een echte lintjesregen op Vlieland dit jaar. Yorick Haan, burgemeester van Vlieland, mocht donderdagochtend bij maar liefst 4 Vlielanders een Koninklijke Onderscheiding opspelden.

Het werd een drukke dag worden voor burgemeester Haan. Rond 9.00 uur kon hij bij de eerste Vlielander een onderscheiding opspelden. Voormalig PvdA raadslid Cees Potiek ontving de onderscheiding in verband met het feit dat hij twaalf jaar in de Vlielandse gemeenteraad heeft gezeten.Â

Daarna was het de beurt aan Jos Houter om een een onderscheiding opgespeld te krijgen. Zijn jarenlange inzet bij de organisatie van talloze Vlielandse evenementen en diverse bestuursfuncties bij onder andere VSV en de VVV waren mede aanleiding hem te decoreren.

Mevrouw Jo Visser-Hondius was de derde die deze ochtend uit handen van de burgemeester een onderscheiding in ontvangst mocht nemen. Zij werd in het zonnetje gezet vanwege haar jarenlange inzet voor de stichting fybrose kinderen, de maag, lever en darm stichting en toneelvereniging Caroussel.

De laatste in de rij was mevrouw Anna Soolsma-Hoedemaker die geëerd werd vanwege haar (bestuurlijke) inzet voor ondermeer de Vlielandse drumband, zangvereniging de Harmonie, dansgroep 't Piasterke, het volksonderwijs en VSV.Â

Alle betrokkenen, familieleden, vrienden, kennissen en collega bestuursleden hadden de afgelopen maanden hun lippen stijf op elkaar gehouden zodat het voor alle vier gedecoreerden een complete verrassing was dat ze vandaag onderscheiden zouden worden.

De 4 Vlielanders zijn allemaal benoemd als lid in de orde van Oranje Nassau.Â

lintje voor Cees Potiek lintje Jo Visser lintje anna soolsma
Â