Gemeente Leeuwarderadeel


Burgemeester Eric ter Keurs voor nieuwe ambtsperiode benoemd

29-04-2010 12:45

Speciaal kwam Commissaris van de Koningin, John Jorritsma, naar het gemeentehuis in Stiens om burgemeester Eric ter Keurs in het openbaar de eed af te nemen in verband met zijn herbenoeming.

"Normaliter gebeurt dit `achter gesloten deuren", zo liet de Commissaris weten. Maar dat is niet zijn beleid. "Een burgemeester is er voor de gehele gemeenschap van een gemeente. Vandaar dat ik dergelijke belangrijke zaken zoals een herbenoeming van een burgemeester in het openbaar laat plaatsvinden". Het was daarom een bijzondere en feestelijk begin van de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 22 april jl.

Feest was het ook voor zijn vrouw Marjolein en de kinderen Suzanne en Ewoud. Ook die liet Commissaris Jorritsma de hartelijke felicitaties toekomen. Tot slot wenste hij de burgemeester, de gemeenteraad en de inwoners van Leeuwarderadeel opnieuw zes fijne jaren toe. Op de foto:Commissaris John Jorritsma overhandigt burgemeester Eric ter Keurs het Proces verbaal in verband met zijn herbenoeming!


---