UWV


UWV presenteert Wajongwerkt-markten

29 april 2010

Hoewel Wajongers steeds beter de weg naar regulier werk weten te vinden, wil UWV WERKbedrijf deze doelgroep op weg naar werk nog extra ondersteunen. Daarom organiseert het WERKbedrijf met regelmaat Wajongwerkt-markten op diverse locaties. Hiermee wil het WERKbedrijf de bemiddeling naar werk een extra impuls geven.
In 2010 vinden er Wajongwerkt-markten plaats in de maanden mei, september en november!

Een markt volop kansen
De markt heeft tot doel om Wajongers en werkgevers met elkaar in contact te brengen. Werkgevers geven acte de présence met veelal concrete vacatures voor Wajongers. Voor deze werkgevers zal het WERKbedrijf op de Wajongwerkt-markt een match tot stand brengen. Daarnaast zijn arbeidsdeskundigen van het WERKbedrijf aanwezig om werkgevers voorlichting en advies te geven over het in dienst nemen van Wajongers. Steeds meer werkgevers zien Wajongers als aantrekkelijke medewerkers, mits er goede begeleiding is en er geen administratieve drempels zijn.
Naast het vinden van een baan kunnen Wajongers ook op de markt terecht voor leer- en stageplekken. Scholen zullen op de meeste Wajongwerkt-markten aanwezig zijn met leerlingen die op zoek zijn naar stageplaatsen en om met de andere aanwezige partijen het netwerk te verstevigen.
Re-integratiebedrijven, werkgevers, scholen, Wajongers en het WERKbedrijf maken zo op een eenvoudige wijze maximaal gebruik van elkaars aanwezigheid.
Meer informatie op de site Wajong werkt!