Gemeente Dantumadeel


Drie Koninklijke Onderscheidingen in Dantumadiel

Donderdag 29 april heeft burgemeester Arie Aalberts tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis te Damwâld aan drie inwoners van Dantumadiel de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau uitgereikt.

Mevrouw Janke de Vries - Boersma (66) te De Westereen ontplooit sedert 1978 (bestuurlijke) activiteiten op het terrein van politiek, muziek en zang, sport en zorg. Zij was bestuurslid van de P.v.d.A, afdeling Zwaagwesteinde, vrijwilliger bij en een periode voorzitter van de federatie Muziek en Zang Dantumadeel. Bij het zorgcentrum Brugchelencamp was zij vrijwilliger en lid van de cliëntenraad. Ook is zij in verschillende functies actief geweest, en is dat nog steeds, voor de Voetbalvereniging Zwaagwesteinde.

Mevrouw Johanna D. de Boer - Dongstra (63) te Rinsumageast was ouderling/scriba van de plaatselijke Hervormde Gemeente, later van de plaatselijke Protestantse Kerk Nederland. Zij is de maximale periode ouderling geweest. Daarnaast is zij sinds 1992 redactiesecretaris van het gezamenlijke kerkblad Onderweg en kerkvisitator ten behoeve van de Classis van de PKN. Zij is in het kader van psychosociale opvang vrijwilliger bij Het Lichtpunt te Kollumerzwaag en begeleider/coördinator van reizen voor mensen met een lichte verstandelijke beperking vanuit de Stichting Het Buitenhof te Gouda.

De heer Jan Wagenaar (59) te De Westereen is sinds 1986 in allerlei functies actief voor de voetbalvereniging Zwaagwesteinde. Voor de Gereformeerde Kerk in De Westereen was hij was ouderling en scriba. Hij was medeorganisator van diverse sponsorfietstour-tochten in binnen- en buitenland. Wagenaar is bestuurlijk actief voor het CDA, afdeling Dantumadiel en vrijwilliger ten behoeve van de Sinterklaascommissie Zwaagwesteinde. Hij was Sinterklaas van 1984 tot 2009 tijdens de jaarlijkse intocht van de goedheiligman in De Westereen. Lintjes

(Foto: Germ Westra)